Afbeelding
Archief

Botulisme in sloten Getsewoud

4 mei 2020 om 12:21

NIEUW-VENNEP Je ziet ze overal hangen in de wijk Getsewoud, de borden met daarop de waarschuwing voor botulisme. In de sloten van de Vennepse woonwijk is botulisme geconstateerd en is zwemmen en vissen verboden. Ook huisdieren moeten niet zwemmen of drinken uit de sloot. In een aantal sloten zijn dode vissen aangetroffen. Wie een dode vis of vogel ziet drijven, moet snel de gemeente waarschuwen. Het ontstaan van botulisme staat los van de waterkwaliteit. Ondiep, stilstaand water wordt snel warm en dat bevordert de ontwikkeling van de botulisme-bacterie. Rijnland zorgt waar mogelijk voor een goede doorstroming om botulisme te voorkomen. Als er eenmaal sprake is van botulisme willen ze juist geen doorstroming om te voorkomen dat het gif (botuline) zich verder verspreidt.


Leden 50PLUS sluiten zich aan bij Henk Krol

HAARLEMMERMEER De lokale politieke afdeling van 50PLUS heeft bekend gemaakt zich te zullen aansluiten bij Henk Krol. De voorzitter van de Tweede Kamerfractie zet zijn eigen partij op: Partij voor de Toekomst. "Wie dat wil, en wie onze achterban serieus neemt, kan zich erbij aansluiten", schrijft Krol.

50PLUS richtte vorig jaar een lokale afdeling op in Haarlemmermeer om mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Deze afdeling wordt geleid door Hoofddorper Paul Vermeulen. "Na de landelijke onrust in de partij, veroorzaakt door een machtsstrijd tussen lokale bestuurders van de provinciale afdelingen van de partij en het landelijk partijbestuur, maakte Hoofddorper en landelijk voorzitter Geert Dales al eerder bekend op te stappen", schrijft Vermeulen. Zondag 3 mei gaf ook partijleider en fractievoorzitter Krol aan de partij te verlaten. Hij richt samen met kamerlid Femke-Merel van Kooten de Partij voor de Toekomst op. Zij stapte onlangs nog uit de Partij voor de Dieren. Vermeulen heeft het bestuur van 50PLUS laten weten dat hij zijn lidmaatschap opzegt en zich aansluit bij Krol. Hiermee is een einde gekomen aan het korte bestaan van de Haarlemmermeerse afdeling van 50PLUS. "Ik vind deze ontwikkeling oprecht spijtig", schrijft Vermeulen. "Ik heb niet voor niets enkele jaren veel vrije tijd gespendeerd in de partij, maar wat er afgelopen periode binnen 50PLUS door vooral de provinciale voorzitters is kapot gemaakt dat is ongelofelijk en niet meer herstelbaar. Ik heb de keuze gemaakt en kies voor een partij die zijn leden en kiezers voorop heeft staan en zo min mogelijk bestuurslagen heeft.’’

Afbeelding