Beethoven Lost in Silence

18 februari 2020 om 13:55

HOOFDDORP 2020 is het jaar van Beethoven. Het is dan 250 jaar geleden dat hij is overleden. 'Beethoven, Lost in Silence' is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij echt doof werd, maar waarin hij ook zijn meest gewaardeerde stukken componeerde. Wat betekent het voor een componist om het gehoor te verliezen? Bevrijdt het de muziek of beklemt het de omgang met anderen?

Bijzondere voorstelling voor doven


BEETHOVEN De performers doen een poging om in de huid te kruipen van de legendarische Beethoven, zijn radicale vernieuwing in de muziek, maar ook zijn groeiende wantrouwen tegenover schnabbelende muzikanten, dokters, gelieven en het burgerlijke Weense leven, dat van conventies aan elkaar hangt. Een gebarentolk is onderdeel van de voorstelling.


ESTHER APITULEY Altvioliste Esther Apituley verrast steeds opnieuw met haar virtuoze klassieke concerten en afwisselende programma's met werken van onder meer Bach, Brahms, Schumann en Dohnany. Haar grote wens is dat zoveel mogelijk mensen - en zeker ook de kinderen - in de ban raken van klassieke muziek. Met haar bijzondere, levendige interpretatie van de muziek verlaat ze de gebaande paden, op naar ontdekking en avontuur. Door onverwachte muzikale wegen in te slaan, weet ze te verrassen door haar vernieuwende vervlechting van muzikale en visuele elementen. Te zien op zaterdag 7 maart om 20.30 uur in De Meerse. www.demeerse.nl

AGENDA KLASSIEK DE MEERSE

- ANASTASIA SAFONOVA EN ESRA PEHLIVANLI met een terugblik op de barok met Milhaud en kleurrijke Britse werken van Williams en Bridge. Te zien op zondag 15 maart om 14.00 uur. www.demeerse.nl

- FLORIS KORTIE EN VERA KOOPER met 'Het jaar 250 na Beethoven'. Tweeënhalve eeuw na zijn komst op aard laat Floris Kortie (Podium Witteman), samen met pianiste Vera Kooper, zien én horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Te zien op donderdag 2 april. www.demeerse.nl.