RataPlan biedt zeven dagen kringloopplezier

18 februari 2020 om 13:50

HOOFDDORP Op donderdag 27 februari opent RataPlan haar 24ste kringloopwinkel in Hoofddorp. De ruim opgezette kringloopwinkel telt maar liefst 2.400 m2 en is te vinden aan de Graftermeerstraat 46.

Het pand aan de Graftermeerstraat 46 stond tot oktober vorig jaar leeg. In opdracht van Minerva development is het pand getransformeerd tot een nieuwe hotspot voor inboedels en andere snuisterijen. Opslagaanbieder Storage Share biedt sinds november 2019 circa 220 opslagunits voor de particuliere opslagmarkt. Na een grote verbouwing zal ook RataPlan haar kringloopwinkel op donderdag 27 februari openen. Met een winkeloppervlakte van 2.400 m2 beloofd deze prachtige locatie een ruim assortiment van tweedehands artikelen.

Dit assortiment bestaat uit kringloopartikelen die door mensen uit Hoofddorp en omgeving worden gedoneerd. Van kleding tot boeken, speelgoed tot sportartikelen en van meubels tot bestek. Naast de bekende kringloopafdelingen krijgt RataPlan ook een fietsenafdeling en een koffiecorner waar tijdens het kringloopavontuur van een kopje koffie en een gebakje of broodje kan worden genoten.

De opening van een nieuwe kringloopvestiging wordt natuurlijk groots gevierd met medewerker en klant. Er is moeite nog tijd bespaart om te zorgen dan de opening een feestje wordt wat niemand zal vergeten.

Tot slot zal het radioprogramma ‘June tot twaalf’ live vanuit RataPlan Hoofddorp een uitzending maken. Ook de mensen die niet bij de opening aanwezig kunnen zijn krijgen zo toch een kans om mee te luisteren.

WERKGELEGENHEID Stichting RataPlan biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Via RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. In totaal biedt RataPlan momenteel aan bijna 900 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er ruim 400 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger.

Met de kringloopwinkel verwacht RataPlan werk te kunnen bieden aan minimaal 18 mensen. Dit wordt gedaan in samenwerking met gemeente Haarlemmermeer, AM Match, PasMatch en InWerking. RataPlan heeft al jaren een prettige samenwerking met deze partijen.