Ingezonden brief

18 februari 2020 om 13:50

Start keurmerk kwaliteitszorg parkeren

HOOFDDORP Afgelopen weekend lazen wij op de site van HCnieuws het artikel van burgemeester Marianne Schuurmans over Valet parkeerservice. Het interview had de teneur van: blijf hier vooral van weg. Hiermee worden ons inziens alle ondernemers over één kam geschoren waarmee zeer veel goede ondernemers te kort wordt gedaan. Bovendien maken vele honderdduizenden reizigers jaarlijks gebruik van deze bedrijven en voorziet men dus in een behoefte bij de consument. Laat onverlet dat er regelmatig wat misgaat en hieraan is vorig jaar veel media aandacht besteed.

Dit is de reden waarom wij vanuit het belang van de consument gestart zijn met het keurmerk Kwaliteitszorg Parkeren (KZP). De ANWB, leasemaatschappijen en verzekeraars zijn hiervan de initiatiefnemers en binnen de stichting werken wij samen met zowel de ondernemers als met andere belanghebbenden zoals de gemeente, politie en de KMar. Doel is het kaf en koren van elkaar te scheiden en het hiermee mogelijk te maken voor de consument een betrouwbaar bedrijf te herkennen aan het keurmerk.

De bedrijven worden geauditeerd op diverse zaken. Zoals het stallingsterrein (is het er, is het goed beveiligd, is het ingericht als parking, etc), zijn de noodzakelijke verzekeringen en vergunningen op orde, is er sprake van eerlijke communicatie en marketing, hebben de chauffeurs allemaal een rijbewijs en VOG, enzovoort.

Hiernaast moet men een klachtenreglement volgens een bepaald format hebben. Komt de klant er bij een klacht niet uit, dan kan men terugvallen op een geschillencommissie. Valet- en shuttle services op de luchthavens zijn er en zijn ook niet meer weg te denken. Sterker, als zij er niet meer zijn, dan hebben we absoluut chaos op de luchthavens. Tot op heden zijn er echter nooit eisen aan de bedrijfsvoering gesteld en is er alleen geklaagd over misstanden. Wij willen de misstanden graag voorkomen, door de bedrijven te toetsen op een goede en betrouwbare dienstverlening. Het is voor ons nog zaak om de consument er op te wijzen dat men alleen met een gecertificeerd bedrijf in zee moet gaan.

Het zou mooi zijn wanneer er naast de negatieve berichtgeving, ook eens aandacht wordt geschonken aan deze positieve ontwikkeling. We zijn nog maar net vijf weken van wal, maar zullen zeker voor de vakantieperiodes klaar zijn. Meer informatie vindt u op www.kwaliteitszorgparkeren.nl

[Harry Filon MBA

Vegan koken en gratis proeven

HOOFDDORP Zaterdag 22 februari is het proeven-beleven-inspireren bij Ekoplaza hoofddorp. Luca en Sylvia Reniers uit Nieuw-Venep koken van 10.00 tot 13.00 uur. Daarna mag het publiek gratis proeven.