Jacco & Jaap bij een van de printers.
Jacco & Jaap bij een van de printers. Eigen foto

“De kracht van het onderscheiden”

18 februari 2020 om 13:45

Uitvaartzorg De Meer

HAARLEMMERMEER Uitvaartzorg De Meer gaat alweer zijn vierde jaar in als zelfstandige uitvaartonderneming met als kernwoorden ‘Steun’ en ‘Vertrouwen’. Inmiddels voorzien van het Keurmerk Uitvaartzorg verzorgen Jacco van der Laarse & Jaap van der Maarl al meer dan 12,5 jaar uitvaarten binnen de gemeenten Haarlemmermeer en Aalsmeer. Beiden wonen ze ook in hun verzorgingsgebied, ‘spreken de taal’ en zijn op de hoogte van de vele mogelijkheden en locaties. “Zelf hebben wij vestigingen in Hoofddorp en Vijfhuizen en zijn bij elke collega-onderneming binnen Haarlemmermeer & Aalsmeer welkom om er op te baren, condoleances en/of plechtigheden te houden” aldus Jacco.

Jaap vervolgt: “Ons onderscheidend vermogen zit hem in de kleinschaligheid, korte lijnen en het volledig kunnen verzorgen van de uitvaart in eigen beheer. Om enkele voorbeelden te noemen: bij het melden van een overlijden ’s nachts neemt één van ons zelf op en één van ons is erbij met het verzorgen, opbaren of overbrengen. Van de bespreking tot de uitvoering van de uitvaart, telkens zien de nabestaanden dezelfde gezichten.

Na de uitvaart is één van de vele terugkerende reacties dat nabestaanden het erg gewaardeerd hebben dat ze zich zo persoonlijk gesteund voelden. En nabestaanden zeggen dat ook voort. Het is opvallend dat wij veel families met verdriet om het verlies van hun dierbare via recommandatie mogen ondersteunen”.

Jacco vult aan: “Al het printwerk, van de rouwbrief, de liturgie, het programmaboekje tot en met de dankbetuiging verzorgen en printen wij zelf met hoogwaardige grafische printers. Hoe fijn is het om snel te kunnen schakelen zonder tussenkomst van derden? Nabestaanden zitten soms naast ons achter de computer om de rouwbrief van hun dierbare net die ‘finishing touch’ te laten geven waardoor er een zeer persoonlijke rouwbrief ontstaat”.

Zij zeggen het al jaren, maar het verschil bij het verzorgen van een uitvaart zit hem vaak in de details. Jaap: “Keer op keer zijn wij onder de indruk dat nabestaanden na de uitvaart van hun dierbare dikwijls de moeite nemen om hun waardering ook te uiten via de reactiepagina van onze website, facebook of Google”.

Ondanks dat zij tevens de titel ‘Register Uitvaartverzorgers’ (RU) voor hun naam mogen gebruiken benadrukken zij dat zij liever ‘de jongens van De Meer’ genoemd worden. “Wij hebben in onze beleving het mooiste vak wat er is en realiseren ons dat elke keer weer als wij kennis maken met een familie met verdriet. Heel anders dan vroeger vinden nabestaanden het vaak fijn en belangrijk om zoveel mogelijk betrokken te worden bij de invulling en uitvoering van de uitvaart. Het afscheid wordt daardoor meer ‘eigen’ en persoonlijk. Uitvaartzorg De Meer helpt u om van het afscheid een waardevolle herinnering te maken”.

Op de vraag wat beide heren als meest bijzonder hebben ervaren de afgelopen jaren spreken zij uit dat het hen telkens weer raakt als nabestaanden na de uitvaart zeggen: “wij kenden jullie niet, maar het voelt alsof jullie al jaren familie zijn”.

Uitvaartzorg De Meer

Jacobus Spijkerdreef 202 Hoofddorp

Tel. 06-576 275 40

www.uitvaartzorgdemeer.nl