Afbeelding
pr

Voorjaarsvakantie in het Transportmuseum

18 februari 2020 om 09:12

NIEUW - VENNEP Ondanks storm en regen is het Nederlands Transport Museum (NTM) deze vakantie open voor het publiek. Bezoekers kunnen komen kijken naar de alsmaar groeiende collectie (en expositie) van het NTM. Zo is er een motorsloep uit de 50-er jaren gedoneerd, wordt er ruimte gemaakt voor een Citroën auto uit 1926, wordt een historische DAF-lunchbus in de collectie opgenomen, is er een tandemfiets uit 1950 gedoneerd, komen deze weken vele historische scheepsmodellen binnen, en wordt de routing in het museum aangepast zodat alle objecten weer beter in de chronologie staan.

De oude Bolsfabriek wordt steeds meer een 'creatieve broedplaats' want het aantal organisaties dat samenwerkt onder de paraplu van het museum blijft toenemen: met de toevoeging van de Heinkel Club uit De Kwakel en de Stichting Neptune Association uit Katwijk, komt het aantal samenwerkende stichtingen op 26 (!), waarbinnen nu ruim meer dan 250 vrijwilligers actief zijn.

PLANNEN Op korte termijn wordt in het museum een aantal themaweekenden georganiseerd. Zo is er een fietsenbeurs, een modelbouwbeurs, een simulatorbeurs, een boekenbeurs en zijn er open dagen van de modelbouwers en modelspoororganisaties (voor alle data: zie de website). Ook zal de groep rond de Griezelbus weer een aantal jeugdvoorstellingen geven.

Het museum is gestart met de organisatie van activiteiten rond 75 jaar bevrijding, begin mei: in PARK21 wordt een militair kamp opgezet (een apart persbericht volgt). In dat kamp zullen re-enactors (acteurs) in historische kleding én voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig zijn.

Tot slot wordt ook aan de nieuwe locatie van het museum aandacht besteed: er wordt een informatiepunt opgezet in het museum over alle plannen voor de verhuizing naar PARK21.

Openingstijden Het Nederlands Transport Museum in Nieuw-Vennep is in de voorjaarsvakantie open van 10.00 uur tot 17.00 uur. Omdat het museum afhankelijk is van de inzet van vrijwilligers zullen wij op de website én de facebookpagina, bekend maken welke activiteiten wanneer plaatsvinden. Het Nederlands Transport Museum is gevestigd aan de Lucas Bolsstraat 7, 2152 CZ Nieuw-Vennep. Meer informatie over het museum is te vinden op facebook en nederlandstransportmuseum.nl.