'Maak Park 21 kleiner'

18 februari 2020 om 13:12

Gemeenteraad ongeduldig over voortgang

Frits Verhagen

HAARLEMMERMEER De gemeenteraad vindt de ontwikkeling van Park21, het groengebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, veel te lang duren. Meerdere fracties willen daarom dat er wordt 'herijkt', oftewel dat de plannen worden gewijzigd in minder grootschalig. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat in de gemeenteraad.

Voorzitter Ton van Schie van landbouworganisatie LTO Noord deed voorafgaand aan de politieke discussie een dringend beroep op de raad om nou eindelijk eens beslissingen te nemen. Volgens hem is het voor de agrarische ondernemers in het gebied lastig om te ondernemen, omdat er al zo lang onzekerheid is over de toekomst.

Haarlemmermeer moet volgens Van Schie een voorbeeld nemen aan Aalsmeer waar in recordtijd een begin is gemaakt met de bouw van Blooming Holland. In Haarlemmermeer vooralsnog helemaal niks. Het wachten is op de uitkomst van een milieueffectrapportage en het maken van een bestemmingsplan.

Tot die tijd kunnen er hoogstens bomen worden geplant. Daar komt bij dat de plannen voor themapark Holland World, door GroenLinks gekscherend tot Amsterdam Disney omgedoopt, voorlopig in de ijskast zijn beland. De verwachting is dat de topattractie zoveel verkeer zal aantrekken dat het simpelweg onmogelijk is om Holland World op deze locatie te vestigen.

Ook een groot evenemententerrein staat op losse schroeven. Het college heeft kort geleden aangegeven voorlopig geen extra evenementen meer te willen, omdat er nu a een tekort is aan politieagenten om een en ander te begeleiden.

[Op HCnieuws.nl: Meeste fracties twijfelen aan haalbaarheid van de ooit zo ambitieuze plannen voor Park21.