Deel van koor HOK Excelsior
Deel van koor HOK Excelsior Hans Donders

Muziek

17 februari 2020 om 15:39

NIEUW-VENNEP Op donderdag 20 februari presenteren HOK Excelsior en dirigent Rob Meier van 19.45 tot 21.00 uur onbekende muziek van de 18e eeuwse componisten Heinichen en Hasse. Het optreden wordt gegeven in Kerkgebouw De Rank aan de Eugénie Prévinaireweg 14.

Oorlog

AALSMEERDERBRUG Jos de Groot geeft zaterdag 22 februari vanaf 13.00 uur in het Crash-museum de lezing 'Mijn Lancaster'. Jos is een echte Lancasterliefhebber en sinds 2002 bezig met de bouw van een replica op ware grootte van de Front Center Section (de cockpitsectie) van de Avro Lancaster Mk I.

Culinair

BEINSDORP Op dinsdag 25 februari start om 17.00 uur in Dorpshuis het Eiland koken voor de buurt. Dat staat voor gezellig samen lekker eten en een praatje maken. Om 17.00 uur gaat de groep aan tafel.

Kunst

NIEUW-VENNEP In De Rank aan de Eugenie Previnaireweg 14 is een nieuwe tentoonstelling te zien van de kunstenaarsgroep Het kleurenpalet. Het thema is: 'Kleurnuances in blauw of oranje'. Het werk hangen tot en met 24 april

Repair café

HOOFDDORP Elke laatste vrijdag van de maand is er een repair cafe in Het Ontmoetingscentrum Harmonieplein, Elemastraat 65, van 13.30 tot 16.00 uur, 28 februari is het dus weer zover. Op zaterdag 7 maart is er in Lisserbroek, in De Meerkoet, Krabbescheerstraat 1, een repair café van 13.30 tot 15.00 uur.

Bridge

BEINSDORP Zondag 1 maart biedt Bridgeclub Beinsdorp de laatste winterbridgemiddag van dit seizoen, start 14.00 uur, deelname 5 euro. Aanmelden via een mail naar bcbeinsdorp@gmail.com. Aanmelden aan de zaal is ook mogelijk en kan deze middag uiterlijk tot 13.45 uur.

Digibeten

NIEUW-VENNEP De Bibliotheek Nieuw-Vennep biedt ondersteuning met de beginnerscursus 'Klik & Tik' digibeten de weg te vinden op het internet? Op vrijdag 28 februari start een nieuwe cursus van zeven lessen. De cursus helpt de deelnemer beter gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. Er wordt gewerkt in een online oefenomgeving, waardoor de cursus in het eigen tempo gevolgd kan worden. De lessen worden gegeven op vrijdagochtend van 09.30-11.30 uur. Deelname aan de cursus is gratis, maar wel wordt aangeraden het cursusboek aan te schaffen voor 10,70 euro. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers. Aanmelden via 0252-620321.

Optreden koor Odyssee in Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP Het koor Odyssee uit Hoofddorp geeft zaterdag 29 februari vanaf 20.00 uur een concert in de Rank in Nieuw-Vennep. Een grote variatie aan meezingnummers wordt ten gehore gebracht. Het programma varieert van Guus Meeuwis, Dre Hazes en Ramses Shaffy tot ABBA en Queen, van de sfeer van Andre Rieu op het vrijthof tot het meezingen met songfestivalhits. Kaarten zijn te koop via koorodyssee.nl of bij de ingang.

Vegan koken

LISSERBROEK Op Landgoed de Olmenhorst geeft chef-kok Diederik op 29 februari uitleg over vegan koken. Aansluitend is er een vegan diner.

Fit4lady

NIEUW-VENNEP Zaterdag 7 maart houdt sportclub fit4lady een middag vrouwen. In de club komen een aantal standhouders te staan en er is een prijsvraag met prijzen van de standhouders. Fit4lady is vanaf mei 2019 geopend.

Jubileum

NIEUW - VENNEP Zorgcentrum Westerkim viert dit jaar het 50-jarig bestaan. De aftrap daarvoor is op donderdag 12 maart met een openingsdiner voor de bewoners.

Puzzelen

LISSERBROEK Vrijdag 13 maart is er vanaf 20.00 uur een puzzelavond in huiskamer van de Meerkoet aan de Krabbescheerstraat. Er wordt weer gepuzzeld in teams. Elk team neemt een puzzel mee van 500 en 1000 stukjes (Jan van Haasteren of Wasgij). Inschrijven Nicole.middelbosch@gmail.com of what's app: 06-51039385.

Jeugdland

NIEUW-VENNEP Jeugdland Nieuw-Vennep zoekt vrijwilligers en is blij met iedere vorm van hulp, ook als het maar eenmalig is. Tevens zoekt men vrijwilligers voor NLdoet op 14 maart: Skelterreparatie, moestuinonderhoud, pingpongtafel van beton.

Tennis

NIEUW-VENNEP Op zaterdag 14 maart vindt van 13 tot 17 uur de Open Dag plaats bij T.C. de Kikkers met gratis proeflessen voor kinderen en senioren.

Italie

LISSERBROEK Op Landgoed de Olmenhorst is er 21 maart een Italiaans diner in schalen op tafel.

Auto's

NIEUW-VENNEP Op zondag 19 april wordt de 21 editie van de de Venniper Koninginnerit gehouden, het gaat om klassieke auto's van 1979 en ouder. Het maximum aantal deelnemende equipes is 125. Start en finish vindt wederom plaats bij De Rustende Jager.

------------

Sportinstuif

NIEUW-VENNEP Team Sportservice organiseert elke donderdag van 14.45 tot 16.15 uur in Gymzaal Linquenda, Kalslagerring een gratis sportinstuif voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Tijdens de sportinstuif komen allerlei sporten en spellen voorbij, zoals trefbal, verover de achterlijn, kickboksen en voetbal. Deelname is gratis.

Sport en spel

NIEUW-VENNEP Elke maandagavond komt in Gymzaal
Noorderdreef een groep mannen en vrouwen samen om onder begeleiding van docente Eveline Anthonissen te sporten en bewegen. De les bestaat uit conditie- en krachtoefeningen en spelvormen als volleybal, badminton en slagbal. De les kost 5 euro per keer en er zijn twee rondes op maandagavond: de eerste les vindt plaats van 19.30 tot 20.30 uur en de tweede van 20.30 tot 21.30 uur.
Aanmelden bij coördinator Joost Groenewegen via 023 – 2055500 of aan de zaal.

Afbeelding
Bridgekaarten