Punten en munten op stoom

HAARLEMMERMEER De DE-puntenactie en de actie Oud en Vreemd Geld is halverwege en ligt goed op stoom. En dat is uitstekend nieuws voor Voedselbank Haarlemmermeer en voor de artsen die in derdewereldlanden oogoperaties uitvoeren.

Beide acties zijn een initiatief van Lionsclub Haarlemmermeer Host en de leden zien met veel plezier hoe uit allerlei hoeken en gaten opnieuw veel DE-punten en oude munten tevoorschijn komen. De vorige actie leverde het recordaantal punten op van 1,3 miljoen, door Douwe Egberts omgezet in 2.712 pakken koffie voor Voedselbank Haarlemmermeer. Of dit voor onmogelijk gehouden aantal gehaald gaat worden is nog even afwachten. Wel al zijn de scharen vlijmscherp geslepen om het uitknippen van de punten te vergemakkelijken.

OOGOPERATIES Ook de actie 'Oud en Vreemd Geld' loopt goed. Uit de opbrengst worden oogoperaties betaald die worden uitgevoerd door Lions Nederland uitgezonden artsen die op vrijwillige basis de operaties uitvoeren. Voor slechts 15 euro kan een blinde weer zien.

Punten en munten kunnen tot 12 januari worden ingeleverd bij alle 26 dorps- en buurthuizen van Maatvast in Haarlemmermeer, plus op een aantal andere adressen in de polder.

OPHALEN In totaal staan op achtendertig plekken in de gemeente inleverdozen. Waaronder bij de Voedselbank en bij Lion Jan de Jong aan de Egholm 37 in Hoofddorp die punten en munten met veel genoegen komt ophalen en informatie kan geven over alle inleveradressen. De Jong is bereikbaar via telefoonnummer 023-5613330.