Kagia gaat ongeslagen de winterstop in

LISSERBROEK Kagia heeft de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop winnend afgesloten. De Lisserbroekers wonnen op eigen veld van United/DAVO en gaan zo dus ongeslagen én als fiere koploper de winterstop in.

Doordat Tom Hoejenbos en Jan Dirk Ligtenbelt met een lichte blessure aan de kant bleven, moest Kagia sleutelen aan de formatie. Hierdoor verschenen tegen United/DAVO Joey van Beelen en Rick Verdegaal in de basisformatie.

In een open eerste helft probeerden beide ploegen met verzorgd positiespel het publiek te vermaken. Het was Kagia dat fel uit de startblokken schoot, al in de 1ste minuut was het bijna raak. Na een goede actie van Tijs van der Schinkel kopte Van Beelen op de lat. Na deze sterke opening creëerde de thuisploeg in het eerste kwartier kans op kans. Schoten van Rens Lamboo (keeper en lat brachten redding) en Rick Verdegaal (hakje tegen de keeper) troffen echter geen doel.

Kagia moest wachten tot de 20ste minuut om de 1-0 op het scorebord te mogen vermelden. Na een uitstekende steekbal van Rens Lamboo kon Tijs van der Schinkel de bal beheerst langs de keeper schieten.

Na deze 1-0 bleef het een open wedstrijd. De bezoekers hadden enkele behendige voetballers in de gelederen, die het de Kagia-achterhoede bij tijd en wijle knap lastig maakten. Tot grote uitgespeelde kansen leidde dit echter niet, en het was uiteindelijk Kagia dat wel raad wist met een mogelijkheid. Ditmaal was de rolverdeling omgedraaid en was het Van der Schinkel die Lamboo in staat stelde de 2-0 aan te tekenen. Met deze stand werd tevreden de kleedkamer opgezocht.

Na de rust bood de wedstrijd een totaal ander beeld. United/DAVO creëerde een veldoverwicht wat leidde tot wat hachelijke momenten. Doelpunten bleven gelukkig achterwege. Kagia werd nog spaarzaam gevaarlijk maar was niet in staat de wedstrijd op slot te gooien. Dat de goed leidende scheidsrechter er na 90 minuten een einde aan maakte klonk als muziek in de oren bij het publiek.

De sfeer na afloop, die toch al goed was vanwege de aanwezige zanger, werd nog eens extra verhoogd toen duidelijk werd dat eerste achtervolger DEM niet verder was gekomen dan een gelijkspel bij IJmuiden. Kagia hervat de competitie 19 jaruari met een uitwedstrijd tegen HYS.

Vierde zege op rij voor volleybalheren VHZ

NIEUW-VENNEP De volleybalheren van VHZ hebben opnieuw gewonnen. Vrijdag werd Spaarnestad 5 met 3-2 verslagen, al weer de vierde zege op rij van de Vennepers.

Het gaat crescendo voor de heren van VHZ. De volleyballers boekten vrijdag voor de vierde maal op rij een zege. Ditmaal was het Spaarnestad 5 dat op bezoek in Nieuw-Vennep het nakijken had. Daar zag het er overigens na twee sets niet naar uit, want VHZ keek op dat moment tegen een 0-2 achterstand aan. De heren rechtten echter hun rug en sloegen zichzelf via 25-23, 25-16 en 15-11 alsnog naar de zege.