Winterstop begint in mineur na nederlaag FC VVC

NIEUW-VENNEP FC VVC gaat met een slecht gevoel de winterstop in. De mannen van trainer Rick van IJzendoorn werkten zaterdag geen beste wedstrijd af op eigen veld tegen HYS en verloren met 0-1.

VVC begon niet scherp aan de wedstrijd. De verdediging van de Vennepers had de handen vol aan de behendige aanvallers van HYS en ook de aanvallers waren nog niet wakker. Zo wist Ruben Guda een overtalsituatie na 10 minuten (VVC kwam met vier man voor de keeper van HYS, tegen één verdediger van de bezoekers) niet tot een doelpunt te promoveren. Ook twee daaropvolgende mogelijkheden voor de thuisploeg leidden niet tot de openingstreffer.

HYS was weliswaar voetballend beter, maar wist geen grote kansen te creëren. Hierdoor brak de rust aan bij een 0-0 tussenstand. VVC hoopte in de tweede helft, met de ijzige wind in de rug, alsnog orde op zaken te stellen.

Het was echter HYS dat tot scoren kwam, na een weifelend optreden van de achterhoede van VVC. Die achterstand kwamen de Vennepers niet meer te boven.

Uithuilen en opnieuw beginnen dus voor VVC, dat de competitie 19 januari op bezoek bij HFC Haarlem hervat.