Senioren uit Rijsenhout genieten van een heerlijk diner bij Van der Valk.
Senioren uit Rijsenhout genieten van een heerlijk diner bij Van der Valk. Eigen foto

Feest Rijsenhouters bij Van der Valk

Senioren uit dorp genieten van heerlijk diner

RIJSENHOUT Feest was het voor de oudere Rijsenhouters die zich opgegeven hadden voor het eindejaarsdiner bij Hotel van der Valk. Deze maaltijd werd aangeboden door de Stichting Leefbaarheid Rijsenhout, kort gezegd Rijsenhout 2030, namens Van der Valk, Kookclub Rijsenhout en de stichting zelf natuurlijk.

Wie niet op eigen gelegenheid naar het restaurant kon komen, werd rond 16.00 uur thuis opgehaald, zodat iedereen rond 17.00 uur kon genieten van een uitgebreid voorgerecht met vis en natuurlijk een heerlijk glas wijn. Daarna werd een hoofdgerecht van varkenshaas geserveerd, en ook het dessert mocht er zijn.

Dat men zich op deze avond verheugd had, was duidelijk te zien aan de feestelijke kleding en de stemming aan tafel. Toch wel bijzonder om je dorpsgenoten eens niet alleen op straat gedag te zeggen, maar gezellig met elkaar te tafelen.

Voor een ieder was dit in ieder geval een heerlijk begin van de op handen zijnde feestdagen, die niet altijd voor iedereen een feest zijn. Voor de ouderen, alleenstaanden en zij die ook wel eens buiten de deur zouden willen eten, maar daar vaak het gezelschap of de middelen niet voor hebben, was het een feest dat voor herhaling vatbaar is.

Tussen de gerechten door refereerde de voorzitter van de stichting nog aan de doelstelling van Rijsenhout 2030: het met kennis en/of financieel ondersteunen van initiatieven die de leefbaarheid voor alle Rijsenhouters kan verbeteren. Wie meer wil weten over deze stichting, kan het secretariaat opzoeken. Dat is gevestigd aan de Aarbergerweg 16 in Rijsenhout.