Scott Griekspoor wint het NK Tennis.
Scott Griekspoor wint het NK Tennis. Jos afoe

Scott Griekspoor wint NK Tennis

Venneper klopt onder meer broertje Tallon

NIEUW-VENNEP Scott Griekspoor heeft de Nederlandse titel veroverd in het enkelspel op het NK Tennis in Alphen aan den Rijn. De Venneper was in de finale te sterk voor Jelle Sels (6-4, 6-4). Het is voor het eerst dat Griekspoor de Nederlandse titel in de wacht weet te slepen.

De afgelopen week werd in Alphen aan den Rijn het NK Tennis afgewerkt. Aan de start verscheen onder meer Robin Haase, de huidige nummer 50 van de wereldranglijst en de nummer één op de plaatsingslijst. Ook de gebroeders Tallon en Scott Griekspoor, als tweede en derde geplaatst en respectievelijk 230ste en 267ste op de ATP-ranking, stonden aan de aftrap van het toernooi. Daar waar Haase al in de tweede ronde werd uitgeschakeld werd het voor de oudste van de broeders Griekspoor een week om nooit meer te vergeten. Hij bereikte de finale van het NK door in de halve finale broertje Tallon in drie sets (6-7, 6-3, 6-4) te kloppen. In de eindstrijd was Jelle Sels de tegenstander, die bij de jeugd al meermaals Nederlands beste was. Ook hij legde het echter af tegen Venneper Griekspoor, die via tweemaal 6-4 de Nederlandse titel op zijn naam schreef.

Overigens had het NK voor Griekspoor nog mooier uit kunnen pakken als de tiebreak van de derde set van de finale in het dubbelspel iets gunstiger uit was gepakt. Griekspoor (die voor het dubbeltoernooi een wildcard kreeg) en zijn partner Botic van de Zandschulp moesten in de finale van dat onderdeel tegenstanders Sander Arends en Matwé Middelkoop nipt voor laten gaan: 5-7, 6-2, 10-8.

Nog meer goed nieuws voor de broers Griekspoor kwam vorige week van Davis Cup-captain Paul Haarhuis. Hij nam beide broers op in de voorselectie voor de confrontatie met Tsjechië begin februari.