SCW legt het af tegen de Hoofddorpse buur Overbos.
SCW legt het af tegen de Hoofddorpse buur Overbos. Ron van der Steeg

SCW verder in het nauw

Rijsenhouters met 1-5 onderuit tegen Overbos

RIJSENHOUT Bij aanvang van deze degradatiekraker staat Overbos twee plaatsen hoger op de ranglijst dan SCW. Toch heeft het team onder leiding van de nieuwe trainer Ardon de Waard één verliespunt minder, maar moet er nog een wedstrijd tegen HYS worden ingehaald. Die wordt nog belangrijker, omdat Overbos met 1-5 weet te winnen in Rijsenhout.

Bij zijn benoeming een half jaar geleden ziet de Hoofddorpse oefenmeester De Waard het helemaal zitten. Op de SCW-site doet hij zelfs de uitspraak, dat zijn nieuwe club de komende jaren een stabiele 2de-klasser moet worden. Mooie vooruitzichten omtrent nieuwbouw op het 50 jaar oude complex moet de club een boost geven. Voorlopig staat alleen zijn elftal nog volledig in de steigers en moet er sportief gezien nog veel gebeuren.

VALSE START Overbos kent dit seizoen ook een valse start. Na vorig seizoen werd de lat al weer iets hoger gelegd. Aanwinsten Jasper de Bie (van VVC) en Vincent Partosoebroto (van sv Hoofddorp) moeten hier vorm aan geven, tot nu toe met wisselend resultaat. Toch maken juist deze twee routiniers tegen SCW het verschil.

Met een stevige gure oostenwind in de rug beslist Overbos binnen 20 minuten de wat matte derby. In de 8ste minuut brengt Remco Cicilia met een steekpass Thijn Albers oog in oog met de jonge SCW-keeper Keby van den Dool en hij faalt niet; 0-1. Tien minuten later doet Partosoebroto exact hetzelfde in samenwerking met spits De Bie: 0-2.

Overbos speelt soeverein en het zelfvertrouwen bij de thuisclub heeft de zoveelste tik gekregen. Toch maakt Tijn Schoof op aangeven van Robin Helder uit het niets de aansluitingstreffer. Binnen 5 minuten is de hoop op een goed resultaat al weer vervlogen. De Bie laat zien dat hij in goede vorm steekt en een neusje voor de goal heeft en brengt het verschil weer op twee.

"Daar zit ons probleem," aldus De Waard. "Mentaal komen wij als team niet meer uit zo’n negatieve situatie. We hebben een jonge ploeg en er is niemand die het voortouw kan nemen. Teveel spelers zitten niet lekker in hun vel."

NIET TE MISSEN Toch krijgt spits Patrick de Lange op slag van rust een niet te missen kans. Doelman Donny Kool gaat gestrekt naar de hoek en redt miraculeus. Na rust brengen Albers en opnieuw De Bie de eindstand op 1-5. Dit is niet eens geflatteerd en scheidend trainer Maurice Kuijper kan van blessures terugkerende spelers inbrengen. 'Good old' Maarten Wels is zo iemand. Hij komt een kwartier voor tijd als spits in het veld en is nagenoeg bij iedere aanval aanspeelbaar en gevaarlijk.

Zo’n ‘geheim wapen’ ontberen ze in Rijsenhout, iets waar Kuijper heel trots op is. "Ik kwam 2 jaar geleden, na de degradatie uit de 2de klasse. Er zijn sindsdien veel spelers gekomen en gegaan. Er staat nu een heel hecht team in het veld. Daar ben ik het meest trots op. We kunnen tegenslagen verwerken en daarom gaan we ons dit jaar eenvoudig handhaven. Ik zal het voetbal erg gaan missen, zeker na zo’n overwinning als vanmiddag."