Het is erg druk bij de voedselbank, overigens is dit een archieffoto.
Het is erg druk bij de voedselbank, overigens is dit een archieffoto. pr

Bidfood kwam met veertig pallets, lockdown goed voor voedselbank

21 december 2021 om 16:00 Overig

HAARLEMERMEER De Voedselbank Haarlemmermeer krijgt sinds de lockdown veel producten van de horeca, cateraars op Schiphol en onderwijsinstellingen. “Kom maar op, we hebben plaats genoeg”, laat coördinator Hans Eijkemans weten.

Het depot zit nog niet vol, en dat verwacht Eijkemans ook niet. “Anders dan bij de vorige lockdown zijn ondernemers voorbereid op de situatie en bovendien was er al sprake van een sluiting na vijf uur. Uitgebreide kerstdiners waren er niet geboekt. Wat je ziet is dat vooral scholen met spullen overblijven. Verder hebben we een flinke donatie gehad van horecagroothandel Bidfood, voorheen Deli XL. Die kwamen met veertig pallets, een deel daarvan hebben we beschikbaar gemaakt voor andere voedselbanken.”

“Het is druk, maar aan de andere kant gaat het voedsel er snel doorheen. We helpen 430 gezinnen in Haarlemmermeer, dan kan je heel wat spullen kwijt. Ik verwacht de komende dagen veel verse producten als melk en eieren. Mijn dank daarvoor is groot. Ondernemers in de gemeente tonen zich erg betrokken, en tenslotte is het ook hun voedselbank.”

Voorzitter Hans de Bats leeft mee met de gedupeerden, maar is uiteraard ook blij met het extraatje. Toch is de situatie voor de Voedselbank Haarlemmermeer niet slecht. “We zijn goed georganiseerd en hebben in de gemeente veel bruikbare contacten met leveranciers. Daardoor gaan we met een gerust het komende jaar in en zijn goed ingespeeld op de ruimere normen die gaan gelden voor 2022. We hoeven dan niet meer al te scherp te letten op de inkomensgrens, maar kunnen heel ruimhartig zijn. Als iemand daar bijvoorbeeld vijf euro boven zit, mogen we hem toch toelaten. In principe helpen we iedereen die zijn vinger opsteekt en kijken later wel hoe de situatie precies is.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie