Wateroverlast op de Kruisweg.
Wateroverlast op de Kruisweg. NieuwsFoto.nl

PWN: ‘ Druktest voor het grootste deel succesvol verlopen’

12 december 2021 om 13:13 Overig

HAARLEMMERMEER De druktest die eind november in Haarlemmermeer zorgde voor wateroverlast, is voor het grootste deel succesvol verlopen. Dat laat drinkwaterbedrijf PWN weten. Bij de test sprongen vier leidingen waardoor waterschade in huizen ontstond en bewoners enige uren zonder water zaten.

Een woordvoerder:  “Drinkwaterbedrijf PWN levert al ruim 100 jaar drinkwater van hoge kwaliteit in de provincie Noord-Holland. Om ook in de toekomst voldoende drinkwater te kunnen leveren, besteden wij veel zorg aan ons waterleidingnet. Het gebeurt weleens dat de druk in de waterleidingen verhoogd moet worden, omdat er meer water door de leidingen moet stromen.”
“Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als het heel warm weer is en de vraag naar drinkwater hoger is. Om er zeker van te zijn dat de klant in zo’n situatie water kunt blijven gebruiken, testen wij preventief de waterleidingen of zij deze hogere druk aankunnen en of er geen lekkages optreden.”
Op 8 november is PWN gestart met druktesten in het gebied Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn en het westelijk deel van Amstelveen. Deze druktesten zijn op 29 november beëindigd. De test is voor het grootste deel succesvol is verlopen op een aantal lekken na.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie