Pauk Meijer heeft veel steun voor BVNL, onder andere van Jessica Klijn uit Zwanenburg.
Pauk Meijer heeft veel steun voor BVNL, onder andere van Jessica Klijn uit Zwanenburg. Winand Stut Fotografie

‘Veel belangstelling voor kieslijst BVNL-Haarlemmermeer’

14 december 2021 om 08:53 Overig

HAARLEMMERMEER Hoewel de kieslijst nog niet definitief is, hebben zich volgens voorman Paul Meijer, al een groot aantal belangstellenden gemeld voor een plek op de kieslijst van Belang van Nederland-Haarlemmermeer. “Ik word jarenlang gesteund door een grote groep mensen uit Haarlemmermeer en daar buiten”, zegt de oprichter van Forza. “Na de aankondiging dat ik de kar in de polder zou gaan trekken, gaf een behoorlijk aantal mensen, waarmee ik in het verleden werkte, weer met me mee te doen.” Hij wijst daarbij op onder andere Jessica Klijn uit Zwanenburg.

Maar Meijer zegt dat ook uit andere kernen van Haarlemmermeer zich oude bekenden hebben gemeld. Hij vervolgt: “Drie kandidaten uit Nieuw-Vennep die in 2018 achter me stonden hebben gezegd graag weer mee te doen, de in Zwanenburg geboren Barbara Kamper heeft zich ook gemeld. Zij was in 2018 al enige tijd fractie-assistent.”

Inmiddels, zo meldt Meijer, hebben zich ook al een behoorijk aantal nieuwe kandidaten gemeld. De 18-jarige Bjorn Schmitz uit Hoofddorp is vooralsnog de benjamin van de kandidatenlijst en gaat voor het eerst meedoen aan verkiezingen. Meijer zegt verder nog met een aantal prominente, nieuwe ‘gezichten’ in gesprek te zijn. 

Toch roept Meijer mensen op om zich nog te melden: “In de loop van de jaren ben ik verkiesbaar geweest samen met ervaren raadsleden, maar ik heb me ook altijd ingezet voor het werven van nieuwe kandidaten.  Helaas is gebleken dat daarbij niet altijd gekozen is voor mensen met de juiste bedoelingen,” zegt de zelf in Vijfhuizen woonachtige Paul Meijer. “Toch,” zegt Meijer tot besluit, “is er ook dit keer weer ruimte voor nieuwe, enthousiaste mensen uit de hele gemeente die zich, samen met mij, willen inzetten voor échte veranderingen in onze polder. We praten al met verschillende mensen die overwegen om zich in te gaan zetten, maar nu we een fusie-gemeente geworden zijn, roep ik ook vooral mensen uit Haarlemmerliede & Spaarnwoude en kernen zoals Halfweg en Spaarndam, op om zich te melden als kandidaat-raadslid. Zij weten tenslotte het beste wat er in hun dorpen speelt.” 

Aanmelden als lid kan volgens Meijer het beste via de landelijke website van zijn partij BVNL, www.bvnl.nl/gemeenteraad. Wie belangstelling heeft om actief te worden voor de partij in de gemeenteraad, wordt door Meijer aangemoedigd om het lokale partijbestuur te mailen via Haarlemmermeer@bvnl.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie