Afbeelding
KEES VAN DER VEER

Haarlemmermeer van boven (21): Beukenhorst-Oost

19 december 2021 om 15:44 Overig

HAARLEMMERMEER In de rubriek ‘Haarlemmermeer gezien van boven’ geeft fotograaf Kees van der Veer een hoogstaand beeld van onze omgeving. Hij vloog deze zomer in een helikopter boven de polder en legde de gemeente op veel plekken vast. Deze week Beukenhorst-Oost en Park 20|20.

Beukenhorst-Oost is de grote volwassen broer van West. Dit bedrijventerrein staat niet voor een transformatie naar een woonfunctie. Toch wonen hier overigens twintig personen, een aantal dat gelijk is gebleven ten opzichte van 2013. Maar dit stukje Hoofddorp staat vooral bekend als plek waar bekende bedrijven zitten als L’Oréal, Omron Europe BV, De Rabobank, Nordic Pharma en Petrodec.
Vanuit de lucht gezien valt de orde en weidsheid op, met veel water, groen en bochten in de wegen, precies zoals de planmakers in de jaren’80 vaker als doel hadden.

Park 20|20 is wereldwijd de eerste fullservice Cradle to Cradle®-geoptimaliseerde werkomgeving. Het park combineert op een innovatieve wijze duurzame ontwerpen en een optimaal ecologische aanpak met een grensverleggende blik op zakendoen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie