Dierenarts Meike Verhoeven voerde de checks uit en lette daarbij ook op de oren van het dier
Dierenarts Meike Verhoeven voerde de checks uit en lette daarbij ook op de oren van het dier Ellen Ophuijsen

In de rij voor seniorcheck huisdier

22 november 2021 om 10:07 Overig

HOOFDDORP Honden en katten zijn goed in het verbergen van symptomen. Ze tonen niet zelden hun pijntjes. Daarom hield Dierenkliniek AniCura Hoofddorp zaterdag een seniorencheck. De belangstelling was groot. 

 Na uitnodigingen via onder meer via social media reageerden 32 baasjes van oudere dieren. Zij vulden van tevoren een online vragenlijst in over hun senior dier om de seniorencheck snel en siepel te laten verlopen. Omdat er zaterdag maar zeventien seniorenchecks konen worden ingepland, staan er vijftien op de wachtlijst. Er is een tweede ‘seniorencheckdag’ op zaterdag 15 januari.

Dierenarts Meike Verhoeven voerde de checks uit en lette daarbij extra op de gewrichten van het dier. Ook paraveterinair Natasja de Wit was aanwezig voor een gebitscontrole en gaf tips over goed onderhoud van het gebit. Verder waren er verschillende acties, zoals een flinke korting op een screenend bloedonderzoek. Dit brengt onder andere de nier- en leverfunctie van het huisdier in beeld. Met een leuke goodiebag gingen de aanwezigen richting huis. 

Bas van Grieken van AniCura Hoofddorp: “Net zoals bij mensen zijn er bij huisdieren kleinere en grotere problemen met ouder worden. Soms wat humeuriger, wat drukker of juist rustiger. Ook kunnen vage klachten als sneller moe zijn, minder eetlust en meer dorst aangeven dat er iets aan de hand kan zijn. Dieren laten vaak niet zien of merken dat ze pijn hebben. Zeker honden en katten zijn goed in het verbergen van symptomen.”

“Veel huisdiereigenaren zijn zich onvoldoende bewust van de gezondheidsrisico’s bij senior huisdieren. Baasjes kunnen ernstige gezondheidsproblemen bij hun oudere huisdier voorkomen door vroegtijdig signalen te ontdekken en er vaker mee naar de dierenarts te gaan. Zo houden ze hun geliefde dier langer gezond. Om hier aandacht voor te vragen en meer bewustwording te creëren, organiseerden we de speciale dag waarin de seniorencheck centraal staat.”

“Honden en katten zijn senior vanaf 7 jaar. Baasjes schatten deze leeftijd vaak veel hoger in. Dieren geven niet aan dat ze pijn hebben en oudere dieren maken toch een grotere kans op gezondheidsproblemen. Daarom heeft AniCura Hoofddorp de norm dat senior honden en katten twee keer per jaar een gezondheids- of seniorencheck krijgen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie