Een van de vrijwilligers die met boompjes werkt.
Een van de vrijwilligers die met boompjes werkt. Franke van der Laan

MeerGroen vraagt om donatie van zaailingen

15 november 2021 om 17:09 Overig

“We roepen iedereen met een groen hart op om te helpen”, laat organiator Franke van der Laan weten. “Dat kan door je als vrijwilliger op te geven via meerbomen.nu om mee te helpen boompjes te verzamelen bij de vele dagelijkse oogst- en plantdagen. Maar het kan nog simpeler: iedereen die een tuin of een stukje bos heeft, zal merken dat er ook daar zaailingen ontkiemen. Al die zaailingen willen wij graag een mooi plekje geven om meer biodiversiteit te creëren en CO2 vast te leggen.”

HAARLEMERMEER Stichting MeerGroen vraagt particulieren uit Haarlemmermeer kleine boompjes te doneren tijdens de Nationale Doneer-een Zaailing-dag op 27 november.

Hij vraagt om zaailingen van inheemse soorten met een maat tussen 80 centimeter en 2.5 meter hoog en bij voorkeur van soorten die bloeien zoals meidoorn, lijsterbes, vlier, kers, prunus, vlinderstruik en katjes dragende wilgen. Oude afdankers met een kluit van meer dan 2 kilo zijn echter niet gewenst.
De bomen kunnen 27 november van 13.00 tot 17.00 uur worden ingeleverd op de Voedseltuin Park 2020: Scorpius naast nummer 171.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie