Jennifer Hup met Dick den Butter die tweede staat op de lijst.
Jennifer Hup met Dick den Butter die tweede staat op de lijst. KEES VLEEMING

Jennifer Hup nieuwe lijsttrekker ChristenUnie/SGP

15 november 2021 om 11:03 Overig

HOOFDDORP Jennifer Hup is de nieuwe lijsttrekker van de gecombineerde fractie ChristenUnie/SGP Haarlemmermeer. Ze vervangt daarmee Koos de Vries.   

SGP voorzitter Gijs Nieuwenhuis: “Reeds eerder dit jaar is besloten om als partijen de samenwerking voort te zetten. We zijn dankbaar voor de vruchten die de samenwerking in de afgelopen decennia heeft afgeworpen in de gemeenteraad. De samenwerking gaat al ver terug en verloopt in goede harmonie”.

Drijfveer van de partij is om als christenen in de lokale politiek burgers van de Haarlemmermeer te dienen. Bijbelse principes als dienstbaarheid, rechtvaardigheid, aandacht voor kwetsbaren in de samenleving, zorg voor de schepping en eerlijkheid en integriteit in bestuur en besluitvorming vormen hierin het uitgangspunt.

Het resultaat van de selectie van kandidaten is een gevarieerde kandidatenlijst met veel ervaring maar ook jong talent. ChristenUnie voorzitter Hans Hekstra: “Het is mooi om te zien hoe in de afgelopen periode binnen de fractie nieuw talent kon worden voorbereid op een prominentere rol binnen de gemeenteraad”. Resultaat hiervan is onder andere dat Jennifer Hup (32 jaar) is verkozen tot lijsttrekker: “Ik kijk er naar uit om, waar dat mogelijk is, het verschil te maken. Ik geloof dat we de samenleving kunnen versterken en wellicht een beetje mooier maken door er simpelweg voor elkaar te zijn”.

Op de tweede plek staat Dick den Butter. Dick wordt als raadslid zeer gewaardeerd om zijn uitgebreide dossierkennis en integere houding. Hij brengt dan veel ervaring met zich mee. “Leuk om met Jennifer de verkiezingen in te gaan. In de achterliggende periode heeft ze haar tomeloze inzet en energie al laten zien in de fractie. Het wordt nu tijd dat de rest van de gemeente dat ook mee gaat maken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie