In november krijg je 'De wandelaar' van Adriaan van Dis cadeau van je bibliotheek.
In november krijg je 'De wandelaar' van Adriaan van Dis cadeau van je bibliotheek. Rechtenvrij beeld Nederland Leest

Nederland Leest in Bibliotheek Haarlemmermeer

4 november 2021 om 09:19 Overig

HAARLEMMERMEER Deze week ging de grootste bibliotheekcampagne van Nederland van start: Nederland Leest, met dit keer aandacht voor het thema ‘Over de grens’. Het geschenkboek is ‘De wandelaar’ van Adriaan van Dis, deze geeft de Bibliotheek Haarlemmermeer cadeau aan al zijn bezoekers. Binnen het thema organiseert de bibliotheek een boekenborrel in Badhoevedorp met schrijfster Anne van den Dool. Nederland Leest duurt nog tot en met 30 november.

DE WANDELAAR - ADRIAAN VAN DIS Een Nederlander in Parijs krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. Het verandert Parijs, het verandert de man: hij wil helpen, maar alles wat hij doet pakt anders uit. Zowel leden als niet-leden krijgen tijdens Nederland Leest dit boek cadeau van de Bibliotheek.

NEDERLAND LEEST JUNIOR Voor jonge lezers is er Nederland Leest Junior. De hele klas leest dan hetzelfde boek en dit leidt vaak tot boeiende en leuke gesprekken. Dit jaar is een speciale heruitgave van ‘Katvis van Tjibbe Veldkamp het speciaal uitgegeven boek voor kinderen. Na het lezen van dit spannende verhaal gaat de klas in gesprek over reizen, grenzen en de ontmoeting met anderen.

EVENEMENTEN IN DE BIBLIOTHEEK Tijdens Nederland Leest worden in het land allerlei evenementen georganiseerd in het kader van ‘Over de grens’. In boeken en verhalen kunnen we naar alle hoeken van de wereld afreizen. Op 19 november om 20.00 uur is er een boekenborrel in de bibliotheek in Badhoevedorp. In deze lezing neemt schrijver Anne van den Dool de bezoeker mee op de autobiografische reis van het schrijfproces van haar tweede boek ‘Vluchthaven’. Wat vertelt dit verhaal ons over onze relatie met voormalig Nederlands-Indië en onze eeuwige behoefte de wereld over te reizen? Vol openheid geeft Anne van den Dool een inkijkje in het autobiografische schrijverschap. Lees en praat mee in de Bibliotheek, het centrum van ontmoeting en gesprek.

MEER INFORMATIE Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie