Vliegen doet Schuurmans alleen naar zoon in Canada, en dat gemiddeld één keer per jaar.
Vliegen doet Schuurmans alleen naar zoon in Canada, en dat gemiddeld één keer per jaar. pr

CO2-meetlat: reisgedrag burgemeester Schuurmans in orde, eten mag beter

25 oktober 2021 om 14:33 Overig

HAARLEMMERMEER Haar voeding mag wat betreft CO2-uitstoot best zuiniger, het vervoersgedrag en de kleding van Marianne Schuurmans zijn op dit gebied in orde. Dit blijkt uit de CO2-voetafdruk die het Haarlems Dagblad zaterdag publiceerde over de burgemeester van Haarlemmermeer. 

Het dubbelpaginagrote artikel over Schuurmans is opgesteld aan de hand van de voetafdruktest van Milieu Centraal, die ze speciaal voor het dagblad invulde. Dit in aanloop naar de eerste Nationale Klimaatweek die 29 oktober begint. 

De burgemeester geeft aan dat zij en haar man echte zuivelmensen zijn en nauwelijks vegetarisch eten. “Kaas en zuivelproducten worden in ons huishouden heel veel gebruikt. Daar ben ik gewoon eerlijk in,’’ zegt ze tegen journalist Willemien Schenkeveld. Om daar geruststellend aan toe te voegen nooit overgebleven restjes eten weg te gooien.

Met een kledingaankoop van ongeveer eens in de twee, drie maanden, en haar man hooguit één keer per jaar, scoort het duo Schuurmans goed, evenals op vervoer. Ze rijden in een zuinige middelgrote benzineauto, en dan nog slechts samen achtduizend kilometer per jaar. En de laatste tijd wordt steeds meer gebruik gemaakt van het OV. Vliegen doet ze alleen naar haar zoon in Canada, gemiddeld één keer per jaar. De uitslag is ‘gemiddeld’ voor een Nederlands tweepersoonshuishouden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie