Marjorie Barnes is 27 november te zien schouwburg De Meerse.
Marjorie Barnes is 27 november te zien schouwburg De Meerse. Jurjen Donkers

Swingend vaarwel corona met tiendaags najaarsprogramma Meer Jazz

22 oktober 2021 om 09:39 Overig

HAARLEMMERMEER Op het moment dat de regering groen licht gaf voor het houden van evenementen, heeft Meer Jazz voor het laatste kwartaal van dit jaar een mooi programma opgetuigd. Een najaarsprogramma als aanzet voor een volwaardig Meer Jazz Festival 2022. De wethouder van cultuur, mevrouw Marja Ruijgrok, opent de programmaserie op 15 november, tijdens een avond voor genodigden. Een overzicht.

Van woensdag 17 tot en met zaterdag 27 november worden zo’n twintig concerten gegeven op vijf locaties in Haarlemmermeer. Bijna iedere avond is er iets te doen. De serie wordt afgesloten met het Nationaal Big Band Concours op zaterdagmiddag 27 november, gevolgd door het Peter Beets & Henk Meutgeert Nerw Jazz Orchestra met Marjorie Barnes. Dat is het enige concert dat niet gratis toegankelijk is (10 euro).

[17 november 20.00 uur, Rustende Jager

Jazz Connection. The Number 1 Jumping Jive Band, zoals deze al dertig jaar bestaande band zichzelf noemt. En terecht: goede wijn behoeft geen krans.

[17 november 20.00 uur, Het Oude Raadhuis

Loet van der Lee Quintet – The Joy Of Playing, Swingende jaren 60/70 jazz met eigen composities en bestaande werken. Van der Lee kreeg de laatste jaren lovende recensies voor zijn opnames en composities uitgevoerd met een nieuwe bezetting. Heerlijk genieten van jazz zoals jazz bedoeld is. 

[18 november 20.00 uur, De Rustende Jager

Carinhoso, Zuid-Amerika in Nieuw-Vennep! Akoestische Braziliaanse latin jazz, van bossa nova tot samba cancao. Swingend én intiem, en mooi subtiel met sfeervolle driestemmige zang. 

[18 november 20.00 uur in Het Oude Raadhuis

Unaccounted Four, kamerjazz, zo noemt de veelzijdige trompettist, cornettist en arrangeur Menno Daams de goed in het gehoor liggende muziek van dit soepele kwartet zonder percussie - maar mét klarinettist en saxofonist David Lukacs.

[19 november 20.00 uur in De Rustende Jager

Izaline Calister, Ed Verhoef en Angelo Verploegen, een fusie van traditionele Curaçaose muziek en vocale jazz door drie oude bekenden van Meer Jazz.

[19 november 20.00 uur, Oude Raadhuis

Jeroen Zijlstra Trio. De zingende visser wordt hij nog steeds genoemd: Jeroen Zijlstra, frontman van zijn trio met bassist Jasper Somsen en pianist Thijs Borsten. Velen zullen nog goede herinneringen bewaren aan de keren dat Zijlstra’s opmerkelijk stemgeluid in Hoofddorp te horen was.

[20 november 20.00 uur, Rustende Jager

Uitreiking van de Meer Jazz Prijs aan Deborah J. Carter. Deze fenomenale vocaliste, aan de top van de Nederlandse jazz-scene trad vaker op voor Meer Jazz. 

[24 november 20.00 uur in The B House

Dennis Kivit met The Great American Songbook. Dennis behoeft geen introductie. Iedereen kent onze bescheiden, innemende en altijd geïnspireerde zanger die op hoog niveau opereert en toch gewoon in Hoofddorp woont. 

[25 november 20.00 uur Fokker Event Center

CaboCubaJazz, melancholische Kaapverdische muziek, Cubaanse rumba en salsa en een stevige vleug jazz.

[26 november 20.00 uur, The B House

Robin Nolan Trio, internationale grootheid op het gebied van gypsy-jazz in de stijl van grootmeester Django Reinhardt. 

[27 november in de middag De Meerse

Nationaal Big Band Concours met vier Nederlandse Bands.

[27 november 20.00 uur De Meerse

Peter Beets & Henk Meutgeert New Jazz Orchestra & Marjorie Barnes. Dit is het enige concert waarvoor entreegeld wordt gevraagd.

Cabocubajazz is 25 november te zien in het Fokker Event Center.
Izaline Calister, Ed Verhoef en Angelo Verploegen, treden 19 november op in De Rustende Jager.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie