Het team van RE/MAX Uw Makelaar is gestart met online bezichtigingen.
Het team van RE/MAX Uw Makelaar is gestart met online bezichtigingen. PR
ZAKELIJK

Bezichtigingen bij RE/MAX Uw Makelaar nu ook online

8 oktober 2021 om 10:00 Zakelijk

HAARLEMMERMEER De woningmarkt staat onder druk. Kort gezegd: er zijn te weinig woningen en veel mensen die een woning zoeken. Dan kan het gebeuren dat zich letterlijk meer dan honderd gegadigden melden voor een woning die te koop staat. Vaak ziet u in dit soort situaties dat de mogelijkheid voor bezichtigen snel vol zit. Toch verdient iedere mogelijke koper een eerlijke kans. Daarom is RE/MAX Uw Makelaar, de makelaars van Haarlemmermeer, naast de reguliere fysieke bezichtigingen gestart met online bezichtigingen.

RE/MAX Makelaar Dennis de Haan: “Ons team komt het probleem dagelijks tegen: een groot aantal geïnteresseerden die zich melden voor een bezichtiging van een huis dat te koop staat. En dan moeten ze al snel reageren, want in deze markt is een woning in een poep en een zucht verkocht. Het gebeurt dan ook dat aspirant-kopers gefrustreerd raken omdat ze steeds maar achter het net vissen. Toch vinden we het bij RE/MAX belangrijk dat iedere gegadigde de kans krijgt om een bezichtiging te doen en eventueel een bod te plaatsen. Uiteraard blijft het aan de verkopende partij met wie hij of zij uiteindelijk in zee gaat.”

ONLINE Om iedere mogelijke koper de kans te bieden een bezichtiging te doen, biedt RE/MAX Uw Makelaar tegenwoordig online bezichtigingen aan. RE/MAX Makelaar Steven Wijngaarde: “Het komt voor dat we meer dan 100 aanvragen voor een bezichtiging krijgen. Daarvan doen we er gemiddeld 25 à 30 fysiek. Daar wij onze bezichtigingen individueel en uitgebreid doen gaat hier al veel tijd in zitten. Toch willen we geen ‘nee’ verkopen aan andere belangstellenden en daarom doen we nu online bezichtigingen. We maken van tevoren een filmpje, alsof we live een bezichtiging doen. In een Zoom-sessie laten we de opname van de bezichtiging zien. Daarna is er volop gelegenheid tot vragen stellen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden die de online bezichtiging hebben bijgewoond eventueel een bod doen; net als degene die een fysieke bezichtiging hebben gehad. Als het bod van een online bezichtiger wordt geaccepteerd door de verkoper, doen we alsnog een fysieke bezichtiging. Zo geven we zoveel mogelijk mensen een kans en blijft het voor eenieder zo eerlijk mogelijk. In dit soort situaties werken we wel met een sluitingsdatum voor een eventueel bod.” De werkwijze van RE/MAX Makelaars wordt zeker gewaardeerd. Kopers zijn blij dat ze op deze manier toch een bezichtiging kunnen doen en een bod kunnen plaatsen. Dennis de Haan: “De markt blijft nog wel even onder druk staan. We verwachten op deze manier kopers toch tegemoet te kunnen komen.”

MEER WETEN? Op de site www.makelaars-in-haarlemmermeer vindt u meer informatie en vertellen de RE/MAX Makelaars meer over hun diensten en service.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie