Niemand minder dan burgemeester Schuurmans kwam op haar vrije dag langs om bakkerij Gorthuis te eren.
Niemand minder dan burgemeester Schuurmans kwam op haar vrije dag langs om bakkerij Gorthuis te eren. pr

Hoog bezoek voor eeuweling bakkerij Gorthuis

5 oktober 2021 om 08:03 Overig

HOOFDDORP Zaterdag 2 oktober 2021, de dag dat Adrianus Gorthuis 100 jaar geleden bakkerij Gorthuis oprichtte.
Had hij kunnen bedenken dat zijn bakkerij 100 jaar later onder de 4e generatie nog steeds zo’n succes zou zijn? Waarschijnlijk niet, maar wat zou hij trots geweest zijn, dat is zeker. Peter en Aria Gorthuis zelf hadden in ieder geval zeker niet kunnen bedenken dat zij deze zaterdag zo in de watten gelegd zouden worden door iedereen.


Het was een drukte van belang, vele mensen kwamen even feliciteren maar natuurlijk ook de beroemde oliebollen en gevulde jubileumtas halen. En gezien de reacties in het felicitatieboek hoopt iedereen dat het echtpaar nog jaren doorgaat met de heerlijke broden, gebak en koek. Gelukkig hoeven ze niet bang te zijn, Peter en Aria zijn voorlopig nog niet van plan om te stoppen, daarvoor is het nog veel te leuk!

Wat Peter en Aria zeker niet verwacht hadden was burgemeester Marianne Schuurmans, zij kwam speciaal op haar vrije dag even feliciteren en nog veel belangrijker: Het echtpaar een heel speciaal cadeau geven, namelijk de legpenning van gemeente Haarlemmermeer.
Deze speciale penning ontvangt een ondernemer niet zomaar. Deze krijgt een ondernemer alleen als de gemeente vindt dat zij zeer maatschappelijk betrokken zijn bij de gemeente. En daar voldoen het echtpaar en team meer dan voldoende aan aldus de burgemeester. Want zo zei zij: “ze zijn zeer maatschappelijk betrokken en staan klaar voor de Haarlemmermeerse gemeenschap.

Ze dragen o.a. meerdere malen per week met brood en lekkers bij aan Stichting Prakkie Hoofddorp, deze stichting helpt mensen welke het financieel zwaar hebben , stagaires met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij hen werken, de voetbalclub en Meerradio wordt door de bakker ondersteund en voor de ouderen is er jaarlijks een geweldige gratis feestmiddag welke zij en het team zelf organiseren en verzorgen.

Meer dan verdiend is dan ook deze zeer speciale legpenning als blijk van de gemeentelijke waardering.”
Peter en Aria zijn er zeer trots op “Uiteraard doen we deze dingen vanuit ons hart en omdat we het leuk vinden, maar als het dan toch gezien en zeker ook zo gewaardeerd wordt is dat wel een kers op de figuurlijke taart” aldus het trotse echtpaar.

Iedereen kijkt terug op een geslaagde viering van het 100 jaar bestaan en nu? “Nu gewoon weer met veel enthousiasme verder waar we gebleven zijn en op naar het volgende lustrum!”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie