Een deel van het team van Schenk Makelaars
Een deel van het team van Schenk Makelaars Jan Aukes

Schenk Makelaars viert 20 jaar bestaan: ‘Met geweldig team mooi bedrijf neergezet’

17 september 2021 om 10:57 Overig

HOOFDDORP Het feest had eigenlijk wat uitbundiger moeten zijn, maar dat neemt niet weg dat de stemming donderdag prima was tijdens het 20-jarig jubileum van Schenk Makelaars. “We hebben met ons geweldige team een mooi bedrijf neergezet in een actieve markt. De toekomst ziet er veelbelovend uit”, zegt oprichter Laurens Schenk.

Schenk Makelaars heeft zich in twee decennia onder leiding van directeur Almar Bouwman op de kaart gezet van het zakelijk vastgoed in Haarlemmermeer. Het bedient met makelaardij, taxatie, consultancy en vastgoedmanagement de hele markt. Alles gaat volgens planning, die twintig jaar geleden begon op een zolderkamertje in Bennebroek en via het eerste kantoor aan de Siriusdreef in Hoofddorp zich tegenwoordig voortzet aan de Taurusavenue 183 in Hoofddorp. 

Gevraagd naar de hoogtepunten sinds die tijd noemt Schenk direct de steun van zijn ouders, de rest van de familie en vrienden. Ook op de momenten van het neerzetten van de eerste te-koop-borden kijkt hij met veel plezier terug. “Maar eigenlijk is het binnenhalen van elke opdracht een mooi moment. Of het gaat om een megaproject in Rotterdam van 100.000 m2 of een garagebox om de hoek, het voelt steeds weer fantastisch en zorgt voor meer vertrouwen. Bij elke gunning zijn er drie kickmomenten: wanneer de opdracht binnen is, wanneer alles gereed is voor de markt, als de transactie wordt afgerond en de relatie tevreden is. “

“We hebben zoveel mooie dingen gedaan de afgelopen jaren, vaak samen met partners binnen Share, zoals de gemeente en Schiphol Real Estate. Maar ook met de partners binnen Hmore. Blij ben ik ook dat ik een goede balans tussen werk en privé heb gevonden en ook het nieuwe kantoorpand geeft veel voldoening. Wij werken inmiddels met vier partners, naast Almar en Laurens zijn dat Sandra en Stephan, vanuit een duurzaam en circulair gebouw waar vroeger twee schuren stonden die dienst deden als aardappelbewaarplaats van de naastgelegen boerderij Den Burgh.”

Natuurlijk waren er ook leermomenten in de stormachtige ontwikkeling van het bedrijf. “Wij zijn opgevoed met de gedachte wat we beloven maken we waar. Alleen als je groeit en groeit wordt dat weleens moeilijk om dat op tijd na te komen.”

Verder maakt hij zich zorgen over de bouwmogelijkheden in Haarlemmermeer waar een tekort dreigt aan logistieke terreinen voor lokale en regionale ondernemers, mede doordat bedrijfsterreinen worden omgebouwd tot woonwijken. Kantoren zijn er nog wel genoeg.

Dat telde donderdag allemaal even niet. Het was feest dat werd gevierd met de twintig werknemers, waarvan een aantal freelancers en de eerste klant, de heer Hoeke. De sfeer zat er goed in, de toekomst ziet er goed uit. Schenk Makelaars gaat zich meer richten op het ontzorgen van klanten en het beheer van gebouwen. Het marktaandeel wordt vast en zeker vergroot, deels via samenwerking met partners. 

Schenk tenslotte: “Dit feest moest nog klein blijven omdat we wegens de coronamaatregelen niets met zekerheid konden plannen. Aan het eind van jaar doen we het dunnetjes over met een gastenlijst van 400 personen. Dan gaan we knallen.”

Laurens Schenk ivm het 20 jarig bestaan Schenk Makelaars
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie