Eerder lieten de voetbalclubs in Haarlemmeer zich in HCnieuws nog positief uit over de steun van de gemeente. Omdat de schade soms tot in de tienduizenden euro's loopt, werd gerekend op een coulante houding van de bestuurders in Hoofddorp. Een greep uit de opmerkingen:

KAGIA Het wordt een kwestie van de touwtjes aan elkaar knopen.

VV ZWANENBURG Deze situatie is verschrikkelijk. We zijn een gezonde vereniging, maar onze buffer is weg.

SCW RIJSENHOUT De crisis raakt ons als kleine vereniging met 450 leden best hard, maar we kunnen een stootje hebben. Ik hoop wel op kwijtschelding van de veldhuur.

FC VVC We hebben allerlei maatregelen genomen en kijken bijvoorbeeld kritisch naar de vergoedingen voor vrijwilligers die even geen klus hebben. Het is afwachten of er sponsors afhaken. Daardoor dreigen liquiditeitsproblemen. Hopelijk kunnen er nog een paar toernooien doorgaan en het eindfeest. Ook komt de KNVB met een bijdrage van 4.000 euro voor alle clubs. Verder reken ik op steun van de gemeente.

UNO Dit komt bij ons heel hard aan. We hebben juist de laatste anderhalf jaar een liquiditeitstekort weggewerkt en nu zijn we terug bij af. We zullen links en rechts moeten schrappen. Onderhoud wordt uitgesteld en bijvoorbeeld bezuinigen op de technische kant.

SV OVERBOS Zoals het er naar uitziet zijn we een derde van het seizoen dicht, dat scheelt 40.000 tot 50.000 euro inkomsten.

SV HOOFDDORP Anders dan veel clubs zijn wij niet zo sterk afhankelijk van kantineopbrengsten.

DSOV We maken een moeilijke financiële periode door, het contract met hoofdsponsor Hendriks Benzine loopt af. We zijn dus op zoek naar een nieuwe sponsor en dat wordt niet makkelijk nu.

PANCRATIUS Er wordt nu een behoorlijk gat onze reserve geslagen, wat de komende verhuizing een stuk moeilijker maakt.

DIOS We betalen wel voor de velden maar we mogen er niet op. Dus stop tenminste de veldhuur.

SC BADHOEVEDORP We hebben alle eetbare artikelen verkocht. Gelukkig zijn de leden bereid hun portemonnee te trekken.