De nood is volgens Damen nog niet zo groot als bij andere voetbalclubs. "Ik heb gehoord dat verenigingen bang zijn om failliet te gaan. Bij ons is dat nog zeker niet het geval. Maar de kantineopbrengsten zijn wel gestopt. Daardoor wordt er een beroep gedaan op ons reservepotje, want de inkomsten gaan wel achteruit maar de uitgaven blijven vooralsnog gelijk. Hierdoor kunnen we bepaalde plannen weer niet uitvoeren, zoals het aanbrengen van een nieuwe, duurzame lichtinstallatie met ledlampen. En zo komen de trainingen in de winter in gevaar. "

"Het een en ander kan resulteren in een terugloop van leden. Je betaalt voor sport, maar je krijgt het niet. Natuurlijk is een voetbalclub iets anders dan een sportschool, maar twijfelaars zouden door deze situatie precies over de verkeerde streep kunnen worden gehaald."

Dios wil graag al haar 1100 leden behouden en vindt het niet meer dan logisch dat de gemeente hen daarin steunt. Om hoeveel geld is gevraagd, laat Damen in het midden. "Wij mogen niet op de velden, maar betalen daar wel voor. We kunnen daar dus niets aan doen, en waarom zou dan in elk geval de huur niet worden stop gezet?"

Eric Hoenson