“De huidige regelgeving en versoepelingen zouden de rit zelf gezondheidstechnisch mogelijk maken”, aldus het bestuur. “Toch hebben wij afgelopen week het besluit genomen om ons evenement te verplaatsen naar zondag 25 april 2021, onder voorbehoud van de Formule 1 kalender”.

KARAKTER De organisatie heeft de afgelopen maanden heel wat scenario’s uitgewerkt om het evenement mogelijk te kunnen maken, maar ziet echter geen mogelijkheid om de 1,5 meter maatregel goed na te kunnen leven. “Tevens zou deze maatregel ernstig afbreuk doen aan het karakter van ons evenement. De sfeer die zo belangrijk is, mis je daarmee. Hoewel de route een heel belangrijk onderdeel is van deze dag, kenmerkt het evenement zich, door de koffiegezelligheid, onbezonnen met geïnteresseerden op, of onder, de motorkap te hangen, het samenzijn en de feestelijkheden bij de start, lunch en finish. Naast beperkingen voor onze deelnemers en vrijwilligers, zou het betekenen dat wij ook geen toeschouwers tot het evenement kunnen toelaten”.

PIJN Het mogelijk ontbreken van toeschouwers bij start en finish gaf het bestuur geen goed gevoel, mede door de beperkte aandacht, die er voor de gewaardeerde sponsors zou kunnen zijn. “Wij vinden het belangrijk om iets terug te kunnen doen voor de bijdrage die de sponsoren leveren aan ons evenement. Alles afgewogen hebbende zijn we tot de conclusie gekomen dat wij deelnemers niet de onvergetelijke dag kunnen geven die wij normaliter met elkaar weten neer te zetten. Alle inschrijvingen zijn automatisch doorgeschoven naar 2021.We hopen, dat we het volgend jaar wat meer in lijn met ons ‘oude’ evenement kunnen organiseren”.

Ria Meuleman
Foto: Ria Meuleman
Ria Meuleman
Foto: Ria Meuleman