Hij was verbaasd dat de drie jongeren die een dag na de slooppartij op 7 juni op het terrein werden aangehouden, niet stevig aan de tand werden gevoeld. "Nu gaat dat wel gebeuren heb ik begrepen. De drie, twee meisjes en jongen van 14 en 15 jaar zeiden nergens mee te maken te hebben. Maar een fiets van hen stond volgens een getuige een dag eerder ook bij het terrein. Bovendien kwam er net een groep andere tieners aanrijden toen we ze aanspraken, en ze kenden die groep goed. Uiteraard maakte die bezoekers zich uit de voeten. Misschien waren dat de daders wel."

Degenen die dit hebben gedaan zullen hem in elk geval knijpen

"De drie werden door ons overgedragen aan de politie, die hun id-gegevens noteerde, maar ze ook lieten gaan. Nu moeten ze toch met hun ouders naar bureau komen. Hopelijk slaat er eentje door. Degenen die dit hebben gedaan zullen hem in elk geval knijpen." Bergsma heeft de hoop op aanhouding van de 'slopende duivels' nog niet opgegeven. Hij houdt rekening met zeer jonge daders. "We hebben hier een paar keer vier jongens met een radiografische wagen op het terrein gehad. Dat is niet de bedoeling. We hebben gevraagd dit voortaan te laten en hebben de reden verteld. Deze jongens gaven aan dat er in Nieuw-Vennep op meerdere plaatsen kliko's en containers in de brand worden gezet door een bepaalde jeugdgroep. Ze dachten dat deze ook wel bij ons zouden hebben huisgehouden."

Een politiewoordvoerder kan niet vertellen of en zo ja hoe de tieners aan het praten gekregen gaan worden. "Het is geen verhoor maar een gesprek. Daar zit overigens geen tijdslimiet aan, maar elke zaak vraagt zijn eigen strategie."

De 7e juni is er gruwelijk vernield op het terrein tussen de Oosterdreef en Spoorlaan. Alle bureaustoelen waren kapot, de ramen gebroken. Er zijn 18 portofoons en een magnetron meegenomen. He koffiezetapparaat en waterkoker waren kapot geslagen. Op de muur was gespoten 'de duivel was hier'. Buiten zijn twee stopcontactpunten stuk geslagen en er is geprobeerd brand te stichten in een container. Dat lukte niet, maar wel bij een band in een bocht.

De dagen na de inval kreeg de vereniging veel bijval en steun via onder andere facebook. Mensen gaven aan erg te vinden dat er Nieuw-Vennep jeugd rondloopt die tot dergelijk sloopwerk in staat is. Een timmerman bood aan te willen helpen met de heropbouw. Bergsma: "We zijn deze weken hard aan het werk om de schade te herstellen, het is een enorme klus. We richten ons op volgend seizoen, dan hopen we klaar te zijn. Het blijft een enorme klap. Wij waren juist zo trots op wat we in de afgelopen 15 jaar hebben opgebouwd hier."