ZPCH-zwemster Imani de Jong twee maal goud op NJJK

Sport

Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen Korte Baan Zwemmen plaats in het Pieter van den Hoogenbandzwembad in Eindhoven. Voor ZPCH hadden Imani de Jong, Kim Zwinkels, Isa Maarleveld, Sanne Homan en Ivana Momcilovic zich geplaatst.

Imani de Jong zwom op zowel de 50 als 100m vrije slag in een mooi persoonlijk record naar de hoogste plaats op het podium. Daarnaast behaalde ze ook nog zilver op de 200m vrijeslag, 400m vrijeslag en 800m vrijeslag. Op de 50m rug en 400m wisselslag belande ze net naast het podium. De overige afstanden die ze zwom waren 100m rugslag (5de), 200m wisselslag (6de) en 100m vlinderslag (9de).

Kim Zwinkels mocht dit toernooi 5 maal aan de start verschijnen. Zij zwom de 100m vlinderslag in een mooi persoonlijk record. Verder kwam zij nog uit bij de 400m wisselslag, 200m vlinderslag en 200m wisselslag waar zij er niet in slaagde haar tijden te verbeteren. Isa Maarleveld mocht uitkomen op de 200m wisselslag en zwom deze race in een nieuw persoonlijk record.

Op de 4x 100m wisselslag kwamen voor ZPCH aan de start Isa Maarleveld op de rugslag, Sanne Homan op de schoolslag, Kim Zwinkels op de vlinderslag en Ivana Momcilovic op de vrije slag. Voor Sanne en Ivana was het hun debuut op een NJJK. Startzwemster Isa zwom maar liefst 3 secondes van haar beste tijd af. Gezamenlijk behaalden zij de winst in hun serie en overall eindigde zij als 18de in de ranking.

Donderdag 21 tot en met zaterdag 23 decmeber start Imani ook op het ONK Korte Baan Zwemmen 2017 die in het Sportcomplex Koning Willem Alexander plaats vindt. Verder starten voor ZPCH ook Colin Degenaars, Caroline Boxman, Maike van de Velde, Kaylee de Jong, Sander Kirilova en Madelon Dijkstra.

advertentie