
7 handige apps die je helpen met thuis studeren in 2020
Het is niet altijd even gemakkelijk als student om je tijd te verdelen tussen thuis studeren, je vrienden en het studentenleven. We hebben voor jou zeven handige apps bij elkaar gezocht die jouw helpen om het thuis studeren in 2020 te vergemakkelijken.
1. Wunderlist
Niet iedere student is goed georganiseerd. Ben je zelf een warhoofd, dan kan een app zoals Wunderlist soelaas bieden. Met de app maak je To Do lijsten, bepaal je de prioriteiten en kan je taken delen met medestudenten. Ideaal voor groepswerken. Bovendien kan je gemakkelijk bestanden toevoegen en gesprekken voeren.
Met de Wunderlist app maak je eenvoudig de beste takenlijstjes. Ideaal om als student te gebruiken voor al het huiswerk wat je nog moet maken. Maar ook handig om te gebruiken voor andere lijstjes, zoals een boodschappenlijst of verlanglijst.
2. Amanote
Amanote is een sterk staaltje software dat orde schept in je lesnotities. Dit hulpmiddel brengt PowerPoint presentaties, cursussen en je eigen notities samen in één document. Zo hoef je tijdens het studeren niet voortdurend af te wisselen tussen al dat lesmateriaal. Met Amanote kan je ook eenvoudig grafieken toevoegen en je notities delen met andere studenten.
Met Amanote maak je tijdens het leren van de lesstof eenvoudig notities. Dit maakt het je gemakkelijker om de leerstof uiteindelijk eigen te maken. Heb je de lesstof nog niet helemaal begrepen? Maak een notitie zodat je daar later nog extra informatie over kan opzoeken.
3. ExpressVPN
Online thuis studeren zonder een beveiligde internetverbinding kan gevaarlijk zijn. Je gegevens, zoals wachtwoorden en persoonlijke data, liggen voor cybercriminelen voor het grijpen. Je wilt niet dat zij deze data in handen krijgen. Gebruik daarom een veilige VPN-verbinding om met gerust hart het internet te betreden.
Na de installatie van de ExpressVPN app leg je een veilige internetverbinding naar de universiteit of school om toegang te krijgen tot de studenten leeromgeving. Daarnaast gebruik je de VPN-verbinding om veilig vanaf thuis te kunnen internetten, maar ook vanuit een openbaar wifi netwerk. ExpressVPN kan je installeren op je laptop, smartphone en tablet. Hackers hebben geen schijn van kans om digitaal bij jou in te breken.
4. Prey
Studentenhuizen zijn inbrekersparadijzen en in universiteits- en hogeschoolbibliotheken verdwijnen meer laptops dan er studenten zijn. Een goede traceer applicatie is dan ook onmisbaar. Find my iPhone is een goede, maar werkt enkel en alleen op een iPhone of andere Mac-devices.
Als je gloednieuwe laptop of strakke Samsung Edge wordt gejat heb je er niets aan. Prey bied je de mogelijkheid drie apparaten aan elkaar te koppelen. Ben je er één kwijt dan kun je op die andere twee, of via hun website, je smartphone of laptop traceren, foto’s laten maken of alle bestanden verwijderen.
5. Forest
Waar je ook studeert, thuis of in de bibliotheek, je smartphone kan je grootste vijand worden tijden het studeren. Eén simpel berichtje van een vriendin leidt je plots naar grappige video’s op Instagram of de laatste hits op YouTube. Om te vermijden dat je voortdurend naar je smartphone grijpt, is er Forest. Deze app plant een boom op je telefoon en laat die langzaam groeien.
Totdat je bent afgeleid en jij de smartphone checkt. Dan sterft je boom. En dat wil je toch niet op je geweten hebben? Het beste aan de app is dat deze zich niet beperkt tot digitale bomen. Hoe beter jij je concentreert, hoe meer levensechte bomen het team van Forest plant. Zo hebben al ruim 550 duizend bomen het levenslicht gezien dankzij gefocuste studenten.
6. EasyBib
Als je toch op de laatste dag voor de deadline begint aan je scriptie van vijfduizend woorden, is er niets vervelender dan het maken van een literatuurlijst. Steeds maar weer zoeken naar de uitgever, zeventien mede-auteurs doorploegen en dan ook nog eens het goede deel van dat standaardwerk goed citeren.
Gelukkig maakt de app EasyBib het je gemakkelijk. Alles wat je hoeft te doen is de streepjescodes van de geciteerde boeken te scannen met de camerafunctie. Vervolgens kan je uit iedere denkbare citeerwijze kiezen. Dat maakt EasyBib een handige app om de deadline stress te verlichten.
7. Photomath
Moeite met wiskunde? Photomath leert je hoe je wiskundige problemen oplost, huiswerk opdrachten controleert en hoe je studeert voor aankomende examens. Het werkt heel gemakkelijk. Scan met je camera de afgedrukte tekst of een geschreven wiskundig probleem. De app legt alles stap voor stap uit.
Los wiskundige problemen in een ogenblik op en kies daarbij tussen meerdere methodes. Scan met de camera van je smartphone de afgedrukte tekst en ook handgeschreven wiskundige problemen. Photomath legt je in eenvoudig te begrijpen stappen het wiskundige probleem uit.
Conclusie
Met deze zeven handige apps moet het je zeker lukken om dit jaar nog makkelijker en veiliger thuis te studeren. Geen stress, goed georganiseerd, een veilige internetverbinding en voor iedere dag een ToDo lijst. Hopelijk slaag je dit studiejaar dankzij een beetje hulp van deze handige apps.