Finale Bart-de-Jong-koppeldarttoernooi SV Abbenes
Finale Bart-de-Jong-koppeldarttoernooi SV Abbenes Gemaakt door J Dalemans

Bart-de-jong-koppeldarttoernooi bij SV Abbenes meer dan geslaagd

27 november 2022 om 22:04 Overig Deel je nieuws

Zaterdagavond 26 november was het dan eindelijk zover. Na uitstel door de beperkingen in verband met Covid-19 kon het Bart-de-Jong-koppeldarttoernooi gelukkig nu wel doorgang vinden. Het toernooi werd door SV Abbenes georganiseerd ter nagedachtenis van de hun veel te vroeg ontvallen darter Bart de Jong.

In de kantine waren naast de drie dartbanen die standaard zijn opgesteld, nog een vierde en een vijfde baan opgebouwd. Het deelnemersveld was divers. Ervaren en goede darters, maar ook gedreven beginnelingen namen deze avond de pijlen ter hand en zetten hun beste beentje voor.  De eerste wedstrijden startten om 19.30u. Er werd gespeeld in vier poules van vijf koppels. Nadat ieder koppel tegen elkaar had gespeeld, werden de poules opnieuw ingedeeld. De niveaus binnen de poules werden nu meer gelijkgetrokken door alle nummers één in een poule bij elkaar te zetten. Zo ook voor alle nummers twee, enzovoorts. De wedstrijdspanning nam hierdoor toe, want iedereen kreeg opnieuw de kans zijn, haar of hun kwaliteiten te tonen en de sterren van de hemel te gooien. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op mooie wedstrijden, veel sportiviteit, lekkere bitterballen en andere hapjes.

De avond naderde rond half een ’s nachts haar hoogtepunt. Op dat moment ving de finale aan tussen de twee tot dan toe beste koppels. Er moesten drie legs gewonnen worden om zich kampioen te kunnen noemen. Beide finalekoppels hadden soms wat last van spanning op de arm, waardoor hoge scores afgewisseld werden door soms frustrerend lage. Niettemin werd de strijd overtuigend beslist in het voordeel van Jeffrey van der Aart en Aron van Russel. Zij ontvingen uit handen van de kinderen van Bart de Jong en van Bart Verdel, de organisator van het toernooi namens SV Abbenes, de mooie beker en hartelijke felicitaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie