Daniël Cornelisse
Daniël Cornelisse Fokke van Saane

Local Sounds Festival: Neoklassieke pianowerken door Daniël Cornelisse

Overig Deel je nieuws

Tijdens het Local Sounds Festival op zaterdag 24 september, georganiseerd door poppodium Duycker, krijgen lokale artiesten het podium om hun talent te presenteren. Zo ook de jonge componist Daniël Cornelisse. Met een liefde voor piano vertellen zijn stukken vaak een emotioneel en ontroerend verhaal, geïnspireerd op ervaringen van hemzelf en anderen.

Al zijn hele leven lijdt Daniël aan epilepsie, wat hem voor veel uitdagingen heeft doen staan. Nadat hij werd geïntroduceerd in de wereld van de modern-klassieke muziek was hij gelijk verwonderd door de klanken en gemotiveerd om zichzelf piano te leren spelen. Het bespelen van de piano biedt Daniël een uitweg in een leven vol onzekerheid.

Daniël’s werk is te horen geweest in het radioprogramma “Vroege vogels”, te zien geweest in het tv-programma “2 voor 12” en als auditieve ervaring te beleven geweest in het Fort bij Aalsmeer tijdens open Monumentendag 2021.

Als de composities van Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, Joep Beving en Lambert je raken, kom dan  komend weekend zeker even langs het Duycker-Café in Hoofddorp om te luisteren naar de pianowerken van Daniël Cornelisse.

Daniël Cornelisse is te zien op Zaterdag 24 september om 19:30.

advertentie
advertentie