Reinier van den Berg
Reinier van den Berg Reinier van den Berg

Met Reinier van den Berg in gesprek over het klimaat, kom op Startzondag 25 september om 9.30 uur naar De Rank, Eugenie Previnaireweg 14.

Overig Deel je nieuws

Het thema: ‘Onze aarde… onze zorg!’. Dat wil je niet missen… Iedereen is van harte welkom!

Op zondag 25 september om 9.30 uur sluiten we het Startweekend van onze kerk af met een bijzondere dienst. Tijdens én na de viering zullen we nadenken over de belangrijke onderwerpen duurzaamheid en rentmeesterschap. 

Rentmeesterschap betekent dat we de aarde ‘te leen’ hebben gekregen met als opdracht deze goed te beheren. Maar gaan we wel zo verantwoord met de schepping om? Reinier van den Berg, bekend als weerman van RTL4, is uitgenodigd om over dit thema te spreken. Na de dienst drinken we koffie en is iedereen welkom om te blijven voor de presentatie van Reinier, die om 11.30 uur zal beginnen. Je bent ook welkom om alleen de presentatie bij te wonen.

We hopen dat velen van u deze bijzondere viering en/of presentatie zullen bijwonen. Nodig ook vrienden, kennissen, buren uit. Mis dit niet!

Reinier schrijft over zijn presentatie het volgende: 

“KLIMAAT op hol! maar ook: Winstgevend rentmeesterschap!” 

Wat is er tegenwoordig aan de hand met het weer? In 2018 hadden we de warmste zomer ooit gemeten, en was het ook nog eens kurk- en kurkdroog. In 2019 werden voor het eerst in de Nederlandse meetgeschiedenis temperaturen boven de 40 graden gemeten. Afgelopen zomer was het niet veel anders. Zijn dit incidenten, of kun je dat niet meer volhouden en verandert het weer echt? Ja, daar lijkt het wel op. 

Wereldwijd en in eigen land zien we de klimaatopwarming steeds duidelijkere vormen aannemen. Samen met die opwarming wordt het weer ook extremer. Inmiddels zijn alle échte geleerden het daar wel over eens. Wat kunnen we verwachten in de toekomst? En kunnen we dan het tij nog keren? Of gaat het alleen maar veel overlast en geld kosten? 

Op basis van 5 pijlers laat ik zien, hoe we op een realistische manier de klimaatklok toch kunnen terugdraaien, en meteen ook een einde kunnen maken aan dat andere nijpende wereldprobleem, de plasticsoep. 

We leven in een wereld van grote bedreigingen, maar ook van grote uitdagingen en kansen.

advertentie
advertentie