Afbeelding

Meer-Historie en Erfgoed journaal Haarlemmermeer kijken vooruit en duiken samen in het verleden

22 maart 2023 om 11:37 Lokaal Deel je nieuws

Meer-Historie en Erfgoed journaal Haarlemmermeer vinden elkaar in een gemeenschappelijk doel: het cultureel erfgoed van Haarlemmermeer bij het publiek bekend te laten zijn. Daarom gaat Meer-Historie samenwerken met het tweemaandelijkse YouTube-programma, dat in z’n tweede seizoen zit.

Meer-Historie, deel uitmakend van Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius, is expert waar het gaat om de kennis over en het beheer en behoud  van het erfgoed van Haarlemmermeer. Het Erfgoed journaal brengt Haarlemmermeerse erfgoedlocaties avontuurlijk in beeld, met oog voor actualiteit en eigentijdse activiteiten. Ton van Soest, vrijwilliger bij Meer-Historie en helemaal thuis in het uitgebreide beeldarchief van de stichting, woont voortaan als extern adviseur de redactievergaderingen van het Erfgoed journaal bij. 

Redactie in Witte Boerderij

De redactie, die bestaat uit Geertje van Emmerik, Rick Franke en Femme Hammer, plus Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen, heeft De Witte Boerderij, een van de erfgoedlocaties van Haarlemmermeermuseum De Cruquius, tot haar vaste locatie voor bijeenkomsten verkozen. Gert van Kalsbeek, secretaris van de Stichting Nederlands Transport Museum, blijft bij de redactie van het journaal betrokken, ook al heeft het NTM in Nieuw-Vennep op 5 maart jl. zijn deuren gesloten.

Expertise en kruisbestuiving

“Met Meer-Historie aan onze zijde krijgen we niet alleen de beschikking over een heleboel expertise, maar ook toegang tot een zeer brede collectie historisch beeldmateriaal. Daarmee zijn we nog beter in staat de nieuwsitems in het Erfgoed journaal Haarlemmermeer voor veel mensen interessant te maken,” zegt Bram van Uchelen van uitvoerend producent Meerdoc. “Wat nu ook kan is dat het tijdschrift Meer-Historie en het Erfgoed journaal af en toe bepaalde onderwerpen gelijktijdig oppakken. Dan ontstaat een soort kruisbestuiving die tot mooie dingen kan leiden. Daar moeten we het zeker met elkaar over hebben.” Geertje van Emmerik: “Deze samenwerking past bij onze visie van museum als ontmoetingspunt, van mensen, verhalen in Haarlemmermeer”. 

Het volgende Erfgoed journaal Haarlemmermeer komt uit op 12 april a.s. Kijk mee: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYBIr25F2jDJNniMkx43uEXIo3n_HZ_wg

Meer informatie over Meer-Historie: https://www.haarlemmermeermuseum.nl/meer-historie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie