Een van de vele voorbeelden dat door de Kerkstraat rijdt.
Een van de vele voorbeelden dat door de Kerkstraat rijdt. Jasn Café

Zwaar vrachtverkeer door de Kerkstraat neem toe. Open brief aan de burgemeester.

10 maart 2023 om 11:38 Lokaal Deel je nieuws

Goedemiddag mevrouw de burgemeester Schuurmans,

Na jaren van schrijven aan kranten (Witte Weekblad etc.), diverse mensen van de PvdA en Forsa in geschakeld te hebben om door het logge systeem te komen, schrijf ik nu een brief aan u, de Burgemeester. 

De Kerkstraat in Nieuw-Vennep is met het plaatsen van verkeersborden bij de brug Hoofdweg/hoek Kerkstraat ‘verboden voor vrachtverkeer’ met daaronder de tekst ‘uitgezonderd bestemmingsverkeer’ een verplichte doorgang voor zwaar vrachtverkeer geworden. 

De snelheid ligt meestal ver boven de dertig km per uur. Dat er verderop een school staat, hoek Kerkstraat/Ridderspoorstraat, is waarschijnlijk bij wethouder mevrouw Marja Ruigrok (Verkeer & Vervoer) niet bekend. Als de aankomende en uitgaande kinderen van school met hun fietsjes door de straat gaan en ingehaald worden door zo’n groot gevaarte, hou ik mijn hart vast. Moet er eerst een kind aangereden worden voordat bij eerder vermelde wethouder haar ogen open gaan en dan (waarschijnlijk) met maatregelen komt.

De Kerkstraat is totaal niet geschikt voor zwaar verkeer, zoals de grote vrachtwagens van Jumbo, Dirk, Blokker etc., maar ook van andere bedrijven. Het wegdek verzakt op diverse punten in de straat en als de doorgang belemmerd wordt, gaan de grote vrachtwagens achteruit en de kleinere pakken meestal de kleine zijstraatjes. In de nieuwe Verkeers Structuur Plannen van de gemeente is alleen gekeken naar de bereikbaarheid maar niet naar de veiligheid in ons dorp. 

Ik hoop dat u deze situatie wél serieus neemt en met grote spoed de Kerkstraat vrachtwagenvrij maakt.

Met vriendelijke groeten,

Jan Café

Kerkstraat 41, Nieuw-Vennep

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie