Schilderij Jan van den Heetkamp
Schilderij Jan van den Heetkamp Loes Boots

kunst aan de dijk

Lokaal Deel je nieuws

Persbericht

Kunstroute Ringdijk Zuid – Haarlemmermeer d.d. 4 en 5 juni 2022.         Blad 1 van 2

KUNST AAN DE DIJK  -  KUNST(FIETS)ROUTE RINGDIJK ZUID

BURGERVEEN – Op zaterdag 4 en zondag 5 juni staat het zuidelijke gedeelde van de Ringdijk in de Haarlemmermeer in het teken van kunst en cultuur. Het zijn 28 kunstenaars en een basisschool die zaterdag 4 en zondag 5 juni 2022 van 12.00 – 17.00 uur hun kunst tentoonstellen aan het publiek tijdens de Kunstroute Ringdijk Zuid. Een ideale gelegenheid om een kijkje te nemen “in eigen atelier” en op locaties. Verdeeld over 11 locaties kunnen bezoekers van de Kunstroute kennismaken met schilder- en beeldhouwkunst, keramiek, fotografie, sieraden en nog veel meer. Naast de ateliers wordt er kunst tentoongesteld op het Fort Rijsenhout – BoerBos,  Aalsmeerderdijk 460  Aalsmeerderbrug, waar ook het startpunt van de route is, The Fig Tree, Boerderij Kroon, Dorpshuis Marijke en Dorpshuis De Ontmoeting in Buitenkaag en is tevens het einde van de route.

De belangstellenden kunnen aan de hand van de routekaart (op elke locatie verkrijgbaar), een keuze maken welke kunstenaars ze willen bezoeken. Elke locatie is herkenbaar aan de vlag met het logo. Maar ook op de website van de Kunstroute Ringdijk Zuid (www.kunstrouteringdijkzuid.nl) zijn alle deelnemende kunstenaars en een routekaart met daarop de locaties te vinden.

De Kunstroute Ringdijk Zuid is twee dagen kunst, cultuur, gastvrijheid, kleinschalig en landelijk genot langs de ringvaart. Op de fiets is dit een prachtige route van +/- 15 km met diverse restaurants, bankjes en picknickplekken. Ook te doen met de auto maar dan wel met obstakels (zie routekaart).

Op zondag 5 juni zal de Burgerveen band Burger Fame optreden in het Dorpshuis Marijke (Kunstcafé) vanaf 15.30 uur.

De Kunstroute zal officieel geopend worden door Wethouder Marja Ruigrok op zaterdag 4 juni 2022 van 10.00 – 11.00 uur.

Niet voor publicatie :

Organisatie Kunstroute Ringdijk Zuid

Loes Boots

Bij Loes Atelier

Leimuiderdijk 293

2154 MR Burgerveen

06-50272206

advertentie
advertentie