Zonnepanelen De Rank
Zonnepanelen De Rank PG De Rank

180 Zonnepanelen op het dak van De Rank in Nieuw-Vennep

Lokaal Deel je nieuws

De Protestantse Gemeente De Rank in Nieuw-Vennep heeft de afgelopen weken maar liefst 180 zonnepanelen geplaatst op het dak van haar kerkelijk centrum. Vrijwilligers hebben de afgelopen weken geholpen bij het monteren en het plaatsen van de frames, het aanbrengen van de ballast gewichten, het aanleggen van de leidingen naar de meterkast en het plaatsen van de zonnepanelen. Door hun inzet kan een forse kostenbesparing gerealiseerd worden op de investering. Het streven is dat het systeem in de loop van de maand maart werkend is. Nog net op tijd als de zon echt begint te schijnen!

Het is de bedoeling dat de 180 zonnepanelen per jaar net zoveel elektriciteit produceren als er wordt gebruikt.

Duurzame kerk

Elektriciteit uit zonnepanelen is een mooie manier om bij te dragen aan het reduceren van de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 en stikstofoxiden. Op deze manier draagt De Rank bij aan verminderen van de opwarming van de aarde. Juist de allerarmsten op onze aarde worden het meest getroffen door de klimaatverandering. Hierbij valt te denken aan de stijging van de zeespiegel, extreme regenval, extreme droogte en onleefbaar hoge temperaturen. De Protestantse Gemeente De Rank wil proberen elk jaar een stap zetten om duurzamer te worden.

Het plaatsen van zonnepanelen op een kerkgebouw komt niet in aanmerking voor subsidie. Dat is de reden dat er een sponsoractie wordt gestart die ook openstaat voor niet-leden van De Rank. Op die manier is iedereen in de gelegenheid een bijdrage te leveren aan een duurzaam dak op De Rank en dus ook aan een duurzame samenleving. Met de actie “Laat de zon maar schijnen boven De Rank” kan iedereen bijdragen aan dit mooie project door panelen (gedeeltelijk) te sponsoren. 

De sponsoring van 1 zonnepaneel bedraagt € 150. Het is echter ook mogelijk om een 1/2 zonnepaneel te sponsoren voor € 75 of 1/3 zonnepaneel voor € 50. De sponsoractie loopt tot en met zaterdag 19 maart aanstaande. Het is natuurlijk ook mogelijk om als groep of als familie een zonnepaneel sponsoren. Iedere sponsor ontvangt  een bij zonnig weer passende verrassing.

Meer informatie en aanmeldformulieren voor de sponsoractie is beschikbaar op www.pgderank.nl. Vragen kunt u stellen door een mail te sturen naar benf@pgderank.nl

advertentie
advertentie