Perenbloesem
Perenbloesem Sandra Willems

Bloesem op landgoed de Olmenhorst

23 april 2021 om 14:55 Lokaal Deel je nieuws

Door het koude voorjaar is de bloei van de fruitbomen circa 2 weken later. De kersenbomen schuin achter de Fruitloods en de pruimenbomen in de hoogstamboomgaard bloeien uitbundig en de perenbomen bloeien voorzichtig. We hopen op hogere temperaturen zodat de bijen, die uitgezet worden door imker Maap Groenendijk, zin hebben om op een sappige, rijpe bloesemknop af te vliegen.

Doen we dit te vroeg dan kan de bij zomaar voor een in zijn ogen veel lekkerdere paardenbloem kiezen. Dan is het lastig om de bij van gewas te doen wisselen.

Voor de liefhebber: de kersenbomen en perenbomen bloeien vol en wit. De appelbomen die hierna volgen bloeien roze. Op het oogstseizoen na is de bloesem de mooiste periode van de boomgaard én natuurlijk het begin van die heerlijke biologische appel of peer!

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en genieten. Samen met het gezin of met vrienden lekker naar buiten voor een dagje in de frisse buitenlucht.

Kinderen kunnen spelen in de speeltuin en je kunt wat buitenspeelgoed meenemen voor op het veld.

Wist je dat er twee leuke speurtochten door de boomgaard uitgezet zijn? Deze zijn te verkrijgen in de Fruitloods.

TIP: boek van te voren een picknick zodat je met een kleedje echt midden in de bloeiende boomgaard kan gaan zitten. Ook is er voor Moederdag een afhaal high tea te bestellen.

De winkel van de Fruitloods is tot eind april van woensdag tm zondag geopend van 11.00-17.00 uur, ook voor koffie en taart to go. Vanaf 28 april is het terras open waarbij je ter plaatse kunt reserveren. Vanaf 1 mei is de Fruitloods alle dagen geopend van 10.00-17.00 uur en het terras van voorlopig van 12:00 – 17:00 uur.

Het landgoed is alle dagen van de week vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Landgoed de Olmenhorst teelt al ruim 165 jaar appels en peren waarvan de laatste 15 jaar biologisch. Het authentieke landgoed, met haar monumentale gebouwen, ateliers, eigen producten zoals de Olmenhorst sappen, feestlocaties en 65.000 fruitbomen waarvan 8000 adoptiebomen is uniek. Het landgoed ligt centraal tussen Haarlem en Den Haag, naast Lisse.

Landgoed de Olmenhorst: Lisserweg 481, info@olmenhorst.nl, 0252-413165

Appelboom met bloesemknop
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie