Oliebollerie Schiphol op plek 37 in oliebollentest

Lokaal nieuws

HAARLEMMERMEER De geloofwaardigheid van de oliebollentest van het Algemeen Dagblad kwam vorige week op losse schroeven. Een onhandige uitspraak van AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis in het tv-programma Jinek maakte veel emoties los bij kraameigenaren. De opzet van de test is herzien en alleen de 75 ' beste' kramen worden genoemd. In de lijst komt dit jaar één kraam uit Haarlemmermeer voor, de Oliebollerie op de aankomstpassage op Schiphol haalt plek 37.

'Niet de absolute top, maar zeker een alleszins smakelijke oliebol. Een paar verbeterpuntjes: de vulling zou wat royaler mogen en de korst een tikkeltje knapperiger', is te lezen op de website van het AD. Een bol kost een euro, weegt 114 gram en heeft een vetpercentage van 7,72 procent.

De top 3 bestaat uit Bakkerij Vliegendehond in Wolvega (3), Meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse (2) en Bakkerij Klootwijk uit Rotterdam (1). 'Zelfs superlatieven drukken de smaak onvoldoende uit. Wereldklasse. Diepe buiging voor de bakkersploeg van Klootwijk', schrijft de jury.

advertentie