Suzanne Kröger is woordvoerder klimaat en milieu, openbaar vervoer, luchtvaart en luchtkwaliteit vor GroenLinks
Suzanne Kröger is woordvoerder klimaat en milieu, openbaar vervoer, luchtvaart en luchtkwaliteit vor GroenLinks GroenLinks

Kom ook naar de Digitale MeetUp met Kamerlid Suzanne Kröger

9 maart 2021 om 14:47 Algemeen Deel je nieuws

Wil je in gesprek met een Kamerlid over Schiphol? Dan heb je op vrijdagavond 12 maart dé kans. Tussen 19.30 en 20.30 kan iedereen, leden en niet-leden van GroenLinks Haarlemmermeer digitaal in gesprek met Suzanne Kröger, nummer 7 op de GroenLinks-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen.

In de afgelopen jaren hebben we Suzanne leren kennen als iemand met een uitgesproken visie op de toekomst van de luchtvaart in ons land. Onvermoeibaar en optimistisch heeft ze zich ingezet in de Tweede Kamer als het gaat om rechtvaardige besluitvorming in dit dossier. Besluitvorming die gebaseerd is op de juiste informatie. Die realistisch is, met oog voor de effecten van de luchtvaart op de opwarming van de aarde en de gezondheid. Realistische en eerlijke politiek.

De gemeente Haarlemmermeer en de luchtvaart zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat heeft onze gemeente en haar inwoners veel gebracht in positieve economische zin. Maar nadelige gevolgen zijn er ook. Zo maakt de aanwezigheid van Schiphol de woningbouw in onze gemeente op veel plekken onmogelijk. Veel mensen hebben last van de vliegtuigen die in de nacht landen of vertrekken. Er is bewijs dat de ultrafijnstof afkomstig van vliegverkeer en de geluidsoverlast van het vliegverkeer de gezondheid schaadt.

De coronacrisis laat zien hoe afhankelijk de gemeente Haarlemmermeer is (geworden) van de luchtvaart. Nérgens in ons land is de economie harder gekrompen dan hier. Massaontslagen zijn aangekondigd. De gemeente zal door teruglopende toerisme-inkomsten de broekriem stevig moeten aanhalen. GroenLinks Haarlemmermeer maakt zich grote zorgen over de werkgelegenheid in onze gemeente.

De grote vraag is: hoe vinden we een nieuwe realistische en gezonde balans in het luchtvaartdossier? Tussen álle belangen die er zijn? Welke plannen heeft GroenLinks? Hierover gaan we in gesprek met Suzanne Kröger.

Aanmelden

Aanmelden kan via ons emailadres groenlinks@haarlemmermeer.nl uiterlijk donderdag 11 maart om 20.00 uur. Heb je vragen die je zou willen stellen, laat het dan gerust alvast weten
Je ontvangt uiterlijk vrijdag 12 maart om 13.00 uur de link naar deze bijeenkomst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie