John en Linda Ruiten zijn klaar voor de toekomst.
John en Linda Ruiten zijn klaar voor de toekomst. Robert Joore

Jongeneel Brood & Banket geeft Open Huis

4 oktober 2023 om 17:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Aanstaande zaterdag, 7 oktober, nodigen John en Linda Ruiten van bakkerij Jongeneel, samen met hun team, hun klanten uit voor een uitgebreide kennismaking met de vernieuwde bakkerij.  “De afgelopen maanden is er flink verbouwd. Een gigaklus, het zal niemand zijn ontgaan, mensen vroegen ons regelmatig hoe of wat. Nu het allemaal klaar is, laten we ze het antwoord graag zien. Tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom!” 

ENERGIEZUINIG EN VIDEO

John Ruiten nam 14 jaar geleden bakkerij Jongeneel over en handhaafde de naam. “Het bedrijf was in Nieuw-Vennep en omgeving een begrip. Ik wilde het op dezelfde voet voortzetten. En, indien mogelijk, natuurlijk laten doorgroeien.” 

Dat is gelukt, ze hebben inmiddels een tweede winkel in Sassenheim. Drie jaar geleden dreigde de warme bakker daar te verdwijnen. “Wij dachten: dat laten we niet gebeuren. Met als resultaat dat de naam Jongeneel in deze regio nu te lezen is op twee gevels. Wat Nieuw-Vennep betreft, wilden we al een paar jaar geleden beginnen met een flinke aanpassing. De plannen lagen klaar, maar tja, toen kwam corona en gooide roet in het eten.” 

GROEN LICHT

Alles moest worden uitgesteld, maar gelukkig zijn de problemen voorbij. Een paar maanden geleden kreeg Jongeneel voor de verbouwing groen licht. “Wat er allemaal gebeurd is? We hebben een nieuwe opbouw, waardoor we de hoogte in konden, zodat we drie roterende ovens hebben kunnen plaatsen. Energiezuinig, daar kun je in deze tijd niet omheen. En aan de achterkant hebben we een stuk laten aanbouwen, zodat de bakkers die hier werken meer ruimte hebben.” 

Als je nu naar deze winkel kijkt, zie je een bakkerij waar ouderwetse kwaliteit en de modernste apparatuur hand in hand gaan. “We zijn helemaal klaar voor de toekomst en dat is iets dat wat ons betreft best een feestje verdient. Vandaar ons ‘open huis’ op 7 oktober. Iedereen kan dan een kijkje nemen achter de schermen, we laten zien hoe het bakproces in zijn werk gaat en er draaien video’s, met allerlei leuke info. En kom je met de auto? Geen probleem. Voor de deur is er volop parkeergelegenheid beschikbaar.” 

OLIEBOLLEN EN GOODIEBAG

John, Linda en het team laten het daar overigens niet bij. “We geven ook een demonstratie oliebollen bakken. Deze oer-Hollandse traktatie hoort natuurlijk bij de jaarwisseling, maar het leek ons leuk om er ook de start van onze nieuwe bakkerij  mee te vieren. Het is herfst, we zijn op weg naar de lekkerste weken van het jaar, een prima moment om de Jongeneel-oliebol alvast te proeven!” 

Bij dit alles mag een leuke attentie voor de klanten natuurlijk niet ontbreken. “Wie aanstaande zaterdagmiddag bij ons binnenloopt en door de achterdeur naar buiten gaat, krijgt van ons een leuke goodiebag mee naar huis. Hoort erbij, toch?”

Jongeneel Brood & Banket,
Venneperweg 461, Nieuw-Vennep
www.jongeneelgebakservice.nl,
info@bakkerij-jongeneel.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie