Birgitta van Antwerpen heeft nu de vrijheid en plezier in wat zij doet.
Birgitta van Antwerpen heeft nu de vrijheid en plezier in wat zij doet. PR
VAKVROUWEN

‘Ik zit helemaal op mijn plek’

24 mei 2023 om 11:00 Zakelijk

HOOFDDORP Birgitta van Antwerpen heeft in september 2020 haar eigen bedrijf gestart: Taxavant. Voor klanten uit de wijde omgeving geeft ze fiscale adviezen, waarbij ze zich vooral richt op ondernemers en bedrijven, maar doet daarnaast óók de financiële planning, fiscale aangiften en fungeert als sparringpartner.  

Dat ze het financiële wereldje in zou rollen was geen uitgestippelde route. Na het behalen van haar gymnasium volgde Birgitta de studie Technische bedrijfskunde aan de universiteit. “In het tweede jaar van mijn studie kwam ik erachter dat het technische aspect eigenlijk helemaal niet hetgeen was dat ik leuk vond”, legt ze uit. “Ik besloot fiscale economie aan het HBO te doen en ik merkte gelijk dat ik op mijn plek zat.”

Niet zo gek ook. Birgitta heeft al vanaf jongs af aan veel affiniteit met cijfers en sommen. “Ik haalde altijd de beste cijfers voor wiskunde, economie en rekenen. Ik vond dat dan ook de leukste vakken.” Tijdens het vierde jaar van haar studie ging zij stage lopen bij Ernst & Young. Zij ging in dienst als assistent en deed nog diverse opleidingen naast haar werk, zoals Fiscaal recht op de universiteit en beroepsopleidingen. “Het werk- en leertraject was fantastisch. Ik heb ontzettend veel geleerd en leuke mensen ontmoet. Tóch knaagde er iets.”

Birgitta was werkzaam bij een aantal verschillende organisaties, totdat in 2020 corona kwam, brak voor haar de tijd van bezinning aan. “Mijn moeder vertelde mij dat ik als klein meisje baas van mijn eigen bedrijf wilde worden”, vertelt ze lachend. “En ja, hoewel ik dat idee een beetje geparkeerd had, spookte het toch altijd in mijn achterhoofd. Ik stelde mezelf de vraag: wil ik meer dan alleen in loondienst werken? Ik wil straks als ik gepensioneerd ben niet achter de geraniums terechtkomen en mezelf verwijten dat ik niet gedaan zou hebben wat ik altijd zou hebben gewild, namelijk een eigen bedrijf starten.” 

In september 2020 hakt Birgitta de knoop door. Na een fijn en informatief gesprek schreef zij zich in bij de Kamer van Koophandel: Taxavant was geboren! “Een paar maanden daarna zei ik mijn oude baan op. Ik ging nu écht voor mezelf beginnen.” In de zomer 2021 verhuist ze naar haar huidige locatie, een mooi kantoor in een verzamelpand aan de Opaallaan 1180 in Hoofddorp. “Ik voelde me meteen thuis.”

Ze timmert nu al een slordige 2,5 jaar aan de weg en haar klantenbestand groeit gestaag. Of ze spijt heeft van haar beslissing? “Nee, absoluut niet. Dit is wat ik altijd al heb gewild. Ik heb nu de keuze en vrijheid in alles wat ik doe. Dat is voor mij zo waardevol. Ik heb dit alleen maar kunnen doen, doordat mijn gezin er volledig achter staat. Mijn man zei meteen: ‘Dit had je al veel eerder moeten doen’.”  

Birgitta gaat dagelijks met veel plezier naar kantoor. “Het is fijn om mijn klanten te kunnen helpen, adviseren en zaken uit handen te nemen. Ik ben fiscalist, maar ook financieel planner, iets waar ondernemers ook behoefte aan hebben. Ik help ze daar graag bij.” 

Voor meer informatie: www.taxavant.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie