De nieuwe elektrische Volvo FH Electric.
De nieuwe elektrische Volvo FH Electric. Aangeleverd

DJMiddelkoop met 100% elektrische truck op weg naar klimaatneutraal

16 maart 2023 om 13:47 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Het wagenpark van DJMiddelkoop is uitgebreid met de komst van een volledig elektrische Volvo FH Electric. Volgens het vervoersbedrijf is het een logische volgende stap op weg naar een klimaatneutrale organisatie. De nieuwe truck wordt ingezet om klanten bij het vervoer van hun luchtvracht een CO2-neutrale mogelijkheid te bieden. 

“We hebben niet de ambitie om altijd voorop te lopen”, zegt directeur Rob Middelkoop. “Maar als de tijd er rijp voor is, doen we slimme investeringen in duurzame innovaties. Zoals nu bij deze elektrische truck. Daarbij kijken we goed naar de balans tussen klimaat, klant en kosten.”

Met 2.100 zonnepanelen op het warehouse is DJMiddelkoop voorlopig ruim in staat om in haar eigen stroomvraag te voorzien. Daar hoort nu - naast de personenauto’s en e-bikes van medewerkers - ook het opladen van de elektrische truck bij. “Met software sturen we op optimale benutting van de door ons opgewekte energie. We willen zo min mogelijk ongebruikt laten. In onze kantoren gas inmiddels plaats gemaakt voor warmtepompen, binnenkort draaien we ook in ons logistieke pand de gaskraan dicht.”

Stap voor stap geeft DJMiddelkoop vorm aan de toekomst van de branche. “Als familiebedrijf zit aandacht voor de volgende generatie ons natuurlijk in de genen. We verkleinen onze footprint nu verder met elektrische trucks. We blijven goed in de gaten houden hoe de energie-opslagmogelijkheden zich ontwikkelen. Zodra de juiste batterijopslag er klaar voor is, zijn wij dat ook.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie