Drie Vennepers, Dirk Hagenbeek, Mandy Bakker en Marvin van ’t Loo, starten met coffeecorner en lunchroom Plein 7.
Drie Vennepers, Dirk Hagenbeek, Mandy Bakker en Marvin van ’t Loo, starten met coffeecorner en lunchroom Plein 7. Ria Meuleman

Oude naam in een nieuw jasje, Plein 7 opent in Symfonie

13 december 2021 om 10:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Plein 7. Onder deze vertrouwde naam, die een begrip was in het dorp en  die garant stond voor gezelligheid en ontmoeten, zijn Dirk Hagenbeek, Mandy Bakker en Marvin van ’t Loo afgelopen maandag in de Symfonie gestart met hun coffeecorner en lunchroom. 

Een leuke plek voor een goede kop koffie en/of een broodje is wat het winkelend publiek al lange tijd mist in de Symfonie. Velen verlangen terug naar de gezelligheid die er in het oude Plein 7 was aan de bar bij Koos van Aarle.
Dirk Hagenbeek, al dertig jaar werkzaam in de horeca, wilde graag iets voor zichzelf beginnen, zo ook zijn collega’s Mandy Bakker en Marvin van ’t Loo. “Toen bakkerij van Maanen stopte kwam dit ineens op ons pad. Deze locatie heeft veel potentie en ruimte en met z’n drieën zijn we deze uitdaging aangegaan.”

HUISKAMER Hagenbeek: “We willen iets terugbrengen á la Plein 7, dat mensen gezellig langskomen. We mochten van Koos de naam gebruiken en dat die terugkomt daar is hij best trots op.”   

Er is de afgelopen weken hard gewerkt om de locatie te verbouwen en bedrijfsklaar te maken. “We kregen 22 november de sleutel. Nog dezelfde avond kwamen er bekenden kijken en werd er meteen een muur uitgesloopt. We konden spullen overnemen van Van Maanen, een uitgesproken kans, en hebben gelukkig vrienden en kennissen met goede technische kennis, handige donders. Misschien dat er in de toekomst ook een bar komt. We hebben wel zitjes met tafels en stoelen en een deel dat met loungestoelen een huiskameridee geeft.” 

KLASSIEKER Tijdens het interview komen er met regelmaat mensen even kijken hoe het er voor staat. Er is veel belangstelling en dat de uitbaters Vennepers zijn is maar al te duidelijk. Heel vaak wordt er even een hand opgestoken van mensen van passanten. Op Facebook kwamen er al talloze reacties en likes van mensen die erg blij zijn met de komst van de coffeecorner en lunchroom. 

“Onze drijfveer is iets leuks en goeds te hebben voor Nieuw-Vennep tegen schappelijke prijzen. Nieuw-Vennep is van oorsprong een boerendorp, waarvan de inwoners eenvoudige goede spullen willen nuttigen. Ons koffieassortiment is uit het hogere segment. Kwaliteitskoffie van Mocca d’Or. We hebben ook smoothies, á la minute vers gemaakt, en een aantal frisdranken. Het lekkere gebak voor bij de koffie komt van bakkerij Jongeneel, evenals High Tea-achtige spullen en de broodjes voor onder andere broodje, ei, bal, carpaccio enzovoort. En we hebben de klassieker van Koos, tosti pindakaas.” 

Plein 7 wil met meer lokale leveranciers gaan werken en een vergunning aanvragen voor wijn en bier. In hun toekomstvisie staat een High Tea en een hapje ’s avonds. “Maar eerst de basis opzetten.”

Plein 7 is op maandag open van 10.00 tot 18.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. De officiële, feestelijke opening wordt verwacht in de eerste week van januari.

Door Ria Meuleman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie