Het nieuwe pand dat in de toekomst kan worden verplaatst en bij einde levensduur worden gedemonteerd en hergebruikt.
Het nieuwe pand dat in de toekomst kan worden verplaatst en bij einde levensduur worden gedemonteerd en hergebruikt. PR

Griekspoor naar nieuw duurzaam en circulair gebouwd kantoorpand

31 maart 2021 om 15:00 Zakelijk

NIEUW-VENNEP Griekspoor neemt deze week intrek in het nieuwe kantoorpand. Het nieuwe pand grenst aan het oude kantoorpand van het civieltechnisch bedrijf in Nieuw-Vennep.

Het nieuwe kantoorpand telt twee verdiepingen en is binnen vier maanden gerealiseerd door De Groot Vroomshoop. De inrichting is verzorgd door Master Totaalinrichting. Bij het creëren van de verschillende kantoor- en vergaderruimtes is veel gebruikt gemaakt van geluiddempende glas in de wanden en deuren. Bovendien is de nieuwe aanbouw duurzaam en circulair gebouwd. Tussen de oud- en nieuwbouw wordt nog een serre gebouwd, naar ontwerpt van Enzo uit Nieuw-Vennep. Deze komt als verbindende doorgang tussen beide gebouwen en gaat Griekspoor zelf realiseren.

DUURZAAM EN CIRCULAIR Gerrit Fokke – Projectleider bij De Groot Vroomshoop: “Niet alleen is de nieuwbouw duurzaam en circulair gebouwd, een groot gedeelte bestaat uit hout. Hout heeft de laagste CO2 -footprint van alle traditionele bouwmaterialen. Het gebouw kan in de toekomst worden verplaatst en bij einde levensduur worden gedemonteerd en hergebruikt. Het gebruik van hout aan de buitenzijde zorgt er daarnaast voor dat het pand goed in de omgeving past.”

GROEI Frank Griekspoor is zeer tevreden met de nieuwe stap die zijn bedrijf op deze manier zet: “De afgelopen jaren zijn wij als civieltechnisch bedrijf behoorlijk gegroeid. Dat vraagt niet alleen om aanpassingen op het gebied van organisatie en bedrijfsvoering, maar ook om meer kantoorruimte. Wij zijn op zoek gegaan naar een snelle en eenvoudige manier van bouwen omdat de behoefte aan meer kantoorruimte toenam. De circulaire werkwijze en het type bouw van De Groot Vroomshoop sprak ons erg aan. Wij zijn ons ook actief bewust van de uitwerking van onze activiteiten op mens, milieu en maatschappij.

De inrichting hebben we overgelaten aan Master Totaalinrichting. Een lokale organisatie, sterk in het van A tot Z realiseren van projecten. Knap hoe zij onze werkzaamheden hebben vertaald in het interieurontwerp.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie