Dorpskapper Ton Jutte bergt kam en schaar definitief op, einde tijdperk

7 okt, 06:12 Zakelijk
Trudy Witteman
Ton Jutte draagt de naamsaanduiding  uit de etalage de lege kapsalon uit.
Ton Jutte draagt de naamsaanduiding uit de etalage de lege kapsalon uit.

HOOFDDORP Scheppend bezig zijn en reuring om zich heen. Of je Ton Jutte nu een zaag, een hamer, een steeksleutel, een kwast verf of een kam en schaar in zijn handen geeft, er komt altijd iets moois uit voort. Dat was vroeger al zo toen hij voor een rijksdaalder per zaterdagochtend bij montagebedrijf Slootweg in de weer was. Als kapper kon hij zijn creativiteit helemáál goed kwijt. Een loopbaan die op zijn 16e begon. 72 is Ton Jutte inmiddels. Al die jaren reuring. Mensen om zich heen. Nu knipt hij nog slechts één klant: zijn vrouw Elly. “Het moet nog wennen.”

KLOOSTERLING Grondlegger van het bedrijf is Jan Jutte, de vader van Ton die in 1939 de zaak overnam van de uit Oostenrijk afkomstige kapper Panholzer die gevestigd was aan de Kruisweg 965, net ten oosten van de Nieuweweg. ‘Maison Moderne Dames en Herenkapper’ prijkte er op het grote raam van het pand dat eigendom was van de bekende familie Deddens die naast de kapperszaak een b..

PREMIUM
Afbeelding
Overig 15 uur geleden Stichting zet manegepaard op pensioen in Nieuw-Vennep
PREMIUM
Afbeelding
Overig 6 aug, 08:00 Alles uit de kast tegen woningnood
PREMIUM
Afbeelding
Overig 5 aug, 09:00 Jeugd krijgt eigen weekend tijdens Horse Event in Vijfhuizen
PREMIUM
Afbeelding
Overig 4 aug, 09:00 Binnen twintig minuten naar school of werk
PREMIUM
Afbeelding
Overig 3 aug, 09:00 De haat-liefdeverhouding met het pontje
PREMIUM
Afbeelding
Overig 2 aug, 09:00 Meer steun werkenden met financiële problemen

Mis niks, lees alles van Nieuw-Vennep


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Nieuw-Vennep en omliggende plaatsen met Witte Weekblad Nieuw-Vennep. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Witte Weekblad Nieuw-Vennep lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Nieuw-Vennep.