Nieuwbouwproject DUET komt te staan op de lege plek aan de Venneperweg tegenover De Symfonie.
Nieuwbouwproject DUET komt te staan op de lege plek aan de Venneperweg tegenover De Symfonie. Aangeleverd

Timpaan start binnenkort met verkoop appartementen in DUET

20 maart 2023 om 19:15 Wonen

NIEUW-VENNEP In het hart van Nieuw-Vennep ontwikkelt Timpaan nieuwbouwproject DUET. In het project komen 42 twee-kamer-appartementen van circa 45 tot 50m2, verdeeld over vier woonlagen. De helft van de appartementen wordt met KoopStart verkocht, om de appartementen ook voor starters op de woningmarkt bereikbaar te maken. De prijzen van de overige appartementen liggen tussen circa 285.000 tot 300.000 euro vrij op naam. Het gebouw komt te staan aan de Venneperweg, tegenover winkelcentrum De Symfonie.

“De behoefte aan starterswoningen is enorm groot, daarnaast is ook meer variatie in het woningaanbod nodig”, zegt wethouder Jurgen Nobel. “Ik ben daarom blij met dit bouwproject: weer 42 betaalbare woningen erbij in Nieuw-Vennep.”

DUET wordt grotendeels in houtbouw uitgevoerd en er komt veel groen rondom, aan en op het gebouw. Door houtbouw toe te passen bespaart Timpaan op de CO2-uitstoot. Hout is hernieuwbaar, licht van gewicht, makkelijk verwerkbaar en het zorgt voor een duurzame, gezonde en prettige leefomgeving. Uitblinkers in het plan zijn de twee kastanjebomen - waar de projectnaam DUET mede aan refereert - die reeds op de projectlocatie staan en in het nieuwe plan een mooie centrale plek krijgen in de gezamenlijke voortuin. Er komen parkeerplekken op eigen terrein voor de bewoners.

“Met DUET ontwikkelen we, in goede samenwerking met de Gemeente Haarlemmermeer, een bijzonder duurzaam en betaalbaar project”, aldus Ingeborg de Jong, directeur Timpaan. “In lijn met onze ondertekening van het houtbouw convenant van de MRA, wordt het project in hout uitgevoerd. Een project om trots op te zijn in onze ‘eigen’ gemeente!”

Timpaan verwacht al in het tweede kwartaal met de verkoop te kunnen starten. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website: https://www.wonen-in-duet.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie